• 09 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7947
  •  GBP / BGN 2.2977
  •  CHF / BGN 2.0172
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Кремъл реагира негативно на плановете на НАТО за преминаването на украински кораби през Керченския проток

Кремъл реагира негативно на плановете на НАТО за преминаването на украински кораби през Керченския проток

/КРОСС/ Москва реагира отрицателно на намеренията на НАТО да гарантира преминаването на украински кораби през Керченския проток, които бяха направени от постоянния представител на САЩ към НАТО Кей Бейли Хътчисън. Това съобщиха пред журналисти прес-секретаря на ръководителя на руската държава Дмитрий Песков.
- Отрицателно - отвърна той и отговори на въпроса как подобни твърдения се възприемат в Кремъл: - Не разбираме какво имат предвид.

Според Песков "ситуацията с Керченския проток и корабоплаването там е добре позната". "В съответствие с международното право, с международните закони, позицията на Русия е много последователна и е добре позната", добави той.

Що се отнася до това дали е възможно корабите на НАТО да преминат в тези води изобщо, представителят на Кремъл каза, че е необходимо първо да се изчака съответното искане. "След промяната ще се вземе решение", каза Песков, отговаряйки на въпроса при какви обстоятелства Русия може да пропусне корабите на НАТО в Азовско море. ,

Песков подчерта, че "съществува определена система за уведомяване за такива планове, която трябва да бъде изпълнена". "Освен това има и режим за наличието на военни кораби в Черно море, който също е записан от Конвенцията от Монтрьо, която също трябва да бъде приложена", заключи представителят на Кремъл.

По-рано Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) обяви планове за предприемане на мерки за осигуряване на безопасното преминаване на украински кораби през Керченския проток, както и за разширяване на обхвата на въздушното разузнаване в Черноморския регион. Съответното изявление във вторник на брифинг за чуждестранни журналисти във Вашингтон бе направено от постоянния представител на САЩ към НАТО Кей Бейли Хътчисън. Тя потвърди, че се очаква външните министри на НАТО да одобрят този пакет от мерки на двудневна среща, която ще започне в сряда в американската столица.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Никой не забранява на украински кораби да влизат в Азовско море! Но, това се отнася до украинските! Натовски кораби там работа нямат!!!

04.04.2019 13:18:14

Анонимен

Че това е цинизъм , да забраниш на Украйна да преминава през Керченския пролив , това е все едно Турция да забрани на Русия да излиза от черно море ....

04.04.2019 12:51:32

Анонимен

Седемдесет години порнография .

04.04.2019 08:20:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.