• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Британската армия би загубила в конфликт с Русия

Британската армия би загубила в конфликт с Русия

/КРОСС/ Противниковият огън би надделял над британските сухопътни сили при хипотетичен конфликт с Русия в Източна Европа. Това сочи доклад на Кралския обединен институт за изследвания в отбраната - основан през 1831 г. мозъчен тръст, базиран в Лондон и оглавяван от принц Едуард, херцог на Кент.

Текстът предстои да бъде публикуван на 29 ноември, преди срещата на върха на НАТО в Лондон другата седмица за 70-ата годишнина от основаването на алианса, но Би Би Си цитира части от него.

Армията, както и съюзниците ѝ от НАТО, страдат от "критичен недостиг" на артилерийски снаряди и муниции и не биха могли да удържат защитна позиция.

Позицията на министерството на отбраната в Лондон е, че Великобритания работи с НАТО и е "добре оборудвана, за да поеме водеща роля".

Силен противник

В "необичайния" контекст на "конфликт с висока интензивност между НАТО и Русия" има "риск Великобритания... да бъде надвита" от други сили.

Би Би Си отбелязва, че през 2014 г. руската артилерия и ракетни батареи, унищожавайки два украински батальона, са доказали, че са достатъчно мощни.

Преди по-малко от три седмици френският президент Еманюел Макрон провокира спорове с коментара си за "мозъчна смърт" на НАТО и предупреди за опасността от отслабване на ангажимента на основния гарант на алианса - САЩ.

През август министерството на отбраната публикува данни, сочещи, че за девета поредна година числеността на въоръжените сили намалява, а половин година по-рано комисия, наблюдаваща разходите на Камарата на общините, обяви, че в десетгодишен план за превъоръжаване на военните има "черна дупка" от поне 7 млрд. лири.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А коя армия няма да загуби.

29.11.2019 00:14:27

Анонимен

Доста е смешно:)

27.11.2019 23:47:47

Добър вечер

Вие сега ли го разбрахте? Или сега си го признахте...и в двата случая ще бъдете прегазени, дано не се стига до там!

27.11.2019 20:57:18

Анонимен

Памперси трябват!!!

27.11.2019 20:05:01

Анонимен

Откритие!

27.11.2019 18:25:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.