• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

НАТО призова за успокояване на напрежението между Турция и Русия (видео)

НАТО призова за успокояване на напрежението между Турция и Русия (видео)

/КРОСС/ На извънредната среща на съюзниците от Алианса в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова за успокояване на напрежението между Турция и Русия след свалянето на руския самолет в турското въздушно пространство.

НАТО подкрепя версията на турските власти за нарушеното въздушно пространство и обстоятелствата при обстрела на руския бомбардировач Су-24, стана ясно от изказването на генералния секретар на НАТО: „Анализите, които получихме от няколко съюзници през деня, съвпадат с информацията, представена от Турция".

Йенс Столтенберг повтори, че НАТО ще защитава териториалната цялост на своята страна-член. Той припомни, че Русия трябва да спазва договореностите за предупреждение чрез военните канали за информация и приззова за дипломатическо решение: „Очаквам нови контакти между Анкара и Москва. Призовавам за спокойствие и деескалация".

Положението е сериозно и то подчертава нуждата от предсказуемост в диалога, смята той.

На въпрос за начина, по който НАТО и Русия би могло да работят заедно в Сирия след този инцидент, генералният секретар на НАТО отговори: „Общият враг трябва да е ИДИЛ. Всички страни, включително Русия, трябва да се ръководят от този принцип. Ние виждаме обаче, че повечето руски атаки в Сирия са насочени срещу цели в райони, където „Ислямска държава" не присъства".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бате Сролтенберг, щта замоля да не си забравяш приказките когато падне Натовски самолет свален от руска ракетка. И да не ревеш срещу ужасните Руснаци, а запазвайки Европеjско спокойствие, без да бързаш, право към масата за преговорите. Дал шъ го успеиш Пидираз гиздав???? Друго дет ща питам. Наистина ли имате нужда от тракъв член на Нато, като Турция или ти е все едно какъв Член, само да има де да седнеш?

25.11.2015 23:44:38

Анонимен

Русия прехвърля в Сирия ракетни комплекси С-400 !

25.11.2015 11:02:17

Анонимен

затова ли ви трябва буферна зона, за да си цокате нефт на воля и синето на ердиганя да дебелее от преяждане-марш от тука гнида перверзна

25.11.2015 10:38:01

Анонимен

на дрът гъз зелен бъз, това са натовските простотии

25.11.2015 10:35:26

Анонимен

Доказателство че НАТО и Турция като неин член подкрепят и поддържат ИД. Ако някой още не е разбрал какво представлява "умерената сирийска опозиция" има от вчера клипове колкото ви душа иска.

25.11.2015 09:56:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.