• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Тръмп с критики към съюзниците си относно военното финансиране на НАТО

Тръмп с критики към съюзниците си относно военното финансиране на НАТО

/КРОСС/ Американският президент Доналд Тръмп отправи остра критика към съюзническите държави от НАТО, които не плащат необходимите средства за общата отбрана. На церемония при предаването на новата щаб-квартира на Алианса, Доналд Тръмп призова за борба с тероризма, справяне с миграцията и заплахите от Русия и Близкия Изток, предава БНР.

Доналд Тръмп начерта бъдещето на НАТО като организация, която се бори с тероризма: Последната атака в Манчерстър разкри дълбочината на терористичното зло, пред което сме изправени. Това бе варварско нападение срещу нашата цивилизация. Всички народи, които ценят живота, трябва да изобличат, да открият и да премахнат тези убийци, екстремисти и загубеняци. Да, те са загубеняци. Където и да са сред нашите общества, трябва да ги изгоним и никога повече да не ги приемаме.

Тръмп не пропусна да наблегне на миграцията в Европа, която също според него трябва да е във фокуса на НАТО: При вас хиляди хора проникват в различните държави и се разпръсват. В много случаи нямаме представа кои са те. Трябва да сме твърди, силни и бдителни. 23 от 28-те съюзници не плащат задълженията си към НАТО-допълни президентът: Това не е честно спрямо хората и данъкоплатците на САЩ. Много от тези нации дължат огромни суми пари за минали години. През този период САЩ инвестираха в отбрана повече от всички останали членки на НАТО взети заедно. Ако всички съюзници харчеха по 2% от техния БВП, миналата година щяхме да имаме 119 милирда долара допълнително за колективната ни отбрана. При тази нарастваща заплаха и хроничен финансов недостиг дори 2% не стигат за попълването на празнините в модернизацията и готовността на въоръжените сили. 2% е минимумът, необходим за защитата ни от днешните много реални заплахи.

Предстои работна вечеря на лидерите, на която ще обсъдят включването на НАТО в антитерористичната коалиция срещу ИДИЛ и проблемите с финансирането.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.