• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Сидеров: Министър Ненчев призна, че у нас ще има команден център на НАТО

Сидеров: Министър Ненчев призна, че у нас ще има команден център на НАТО

София /КРОСС/ Лидерът на „Атака" Волен Сидеров зададе въпрос на министъра на отбраната Николай Ненчев по време на парламентарния контрол относно
разполагането на команден център на НАТО и военна база до Шабла.
След посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенбег в медийното пространство се появи информация, че до град Шабла, област Добрич, ще бъдат разположени Команден център на НАТО и военна база, чиято основна цел ще бъде охрана на изнесения команден щаб.
В тази връзка лидерът на „Атака" попита: „Вярна ли е тази информация и ако да, кога и от кого е взето решението за разполагане на Команден център и военна база на НАТО на територията на Добрич-област?"
Министър Ненчев отговори, че се предвижда команден център на НАТО да бъде изграден в гр. София, като 50% от неговия състав ще бъде от страните-членки на НАТО. Според министъра не стои въпросът за изграждане на база в Шабла.
Сидеров изрази несъгласие с информацията на министъра, че край Шабла няма да има база, защото самият Столтенберг е заявил, че НАТО ще се разширява и ще разположи свои бази близо до фронтовата линия, която обгражда Русия.
„Знам, че няма да ми отговорите пряко, че подготвяте такава база и давате каквото ви поискат. Знам, че това е вашата практика и не очаквам да потвърдите на 100%, но съм доволен, че все пак признахте за командния център. Това означава, че НАТО предвижда какво ще командва оттук този център. Той ще командва някакви действия. Това ще бъдат действия за затягане на обръча около Русия, т.е. България е вкарана във военна ситуация, в която ние ставаме и мишена на обратни действия", добави националистът.
Сидеров заяви, че Ненчев изпълнява стратегията на служебния военен министър Шаламанов, който твърдеше, че Русия е заплаха за България. Председателят на „Атака" беше категоричен, че Ненчев прави всичко възможно да станем част от фронтовата линия и предупреди, че това е много опасно.
Сидеров така и не получи отговор от военния министър какво ще командва този център на НАТО, който ще бъде изграден в София.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

До последният Гневящ се

За твое съжаление предпоследният е безкрайно прав ! Като че ли нашият народ трябва да се огледа какви негодници, обслужващи чуждите/руски/ интереси се мотаят по нашите земи и вземе мерки да бъдете унищожени, долни отрепки !

31.01.2015 12:11:28

до последния анонимен тъпак

И по твоята логика трябва да следваме слепешката краварите и гейовете и да ни въвлекат в чужда война, така ли? Ако това е пример за цивилизованост, явно ти е промит мозъка!

31.01.2015 01:40:02

Анонимен

Ама какво сте се вторачили в тая Русия, бе ,кьорави Московски врабци ?? Какво смърдите по цял ден омразни Кремълски тролове ? Какво добро е видяла нашата държава от тази долна и проклета Сибирска сган !? Какво постоянно ни плашите, ограбвате, крадете с тая "Империя на злото", която днес няма нито ЕДИН ПРИЯТЕЛ и СЪЮЗНИК!? Мястото на България е сред цивилизованите държави, а такива медиини кретени, трябва да ги преследват за шпионаж, да се отвори отново Белене и се възстанови ...Свинарника !

30.01.2015 22:47:05

Анонимен

Уважаеми българи, защо да се сърдим на военния министър. Дайте утре отново да гласуваме за ГЕРб и всичко ще дойде на мястото си. Не прави ли на никого впечатление, че до вчера всички те - Борисовци, Плевнелиевци и останалите бяха срещу Южен поток,, защитавайки американските интереси за погубването на единствената житница на България - Добруджа. Защото, напълно случайно, тя ще бъде надупчена и отровена от американска компания за проучване на находища на шистов газ. А днес вятърът на Европа към Русия започна да сменя посоката. Защо и ние да не я сменим!

30.01.2015 18:42:12

Красимир

Никога няма да получи Сидеров от един земеделец адвокат информация защото и той си няма на представа какво представлява този команден център и защо именно в Шабла. Този команден център е да насочва ПРО-то на НАТО, а естествено първостепенна цел в (не дай си боже) военен конфликт първото нещо което се поразява са именно тези командни центрове. Извода е, че ако се създаде такъв Шабла ще го отнесе първа. А другата позиция, че щял да бъде в София (в Чаралица тъй като има такъв) още по зле. Ей сега е момента на протестърите да викат срещу разполагане на бази на НАТО в България.

30.01.2015 15:49:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.