• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Руски депутат: Дано геополитическата игра на НАТО има своите предели

Руски депутат: Дано геополитическата игра на НАТО има своите предели

/КРОСС/ На фона на активизирането на НАТО на Изток, т.е. в руското направление, и особено на фона на провеждащите се в Полша най-мащабни учения от времето на студената война, ми се иска да вярвам, че геополитическата игра на САЩ има своите предели. Това пише руският депутат Игор Морозов в статия за „Известия“, цитирана от “Руски дневник”.

Морозов, който е член на комисията за международни отношения, смята, че вземайки предвид ядрения потенциал на Русия, руските въоръжени сили, които са във висока бойна готовност, оръжието, демонстрирано така ярко в Сирия, САЩ едва ли са готови да играят за загуба.

Във всяка многоходова комбинация обаче има „слепи“ зони, които в първия етап от сценария остават невидими поради редица обстоятелства и се проявяват доста по-късно, когато да се спре развиващия се процес е вече невъзможно.

В момента „сляпата“ зона на натовския сценарий е в Украйна, която с маниакална настойчивост се самопредлага на натовските „ястреби“ като ударна сила.

Изправен пред нерешения военен конфликт в Донбас, разрушената икономика и огромния външен дълг, президентът Петро Порошенко се стреми да привлече вниманието на Запада, за да получи поне някаква помощ от ЕС и НАТО и да се задържи на власт.

Русия само би се радвала, ако Украйна успее да се интегрира икономически в ЕС и да реши и други въпроси, свързани и със сигурността. Но според нас (Русия – бел. ред.) стремежът на САЩ да отделят $390 млн. за военните нужди на Украйна, включително за смъртоносно оръжие, е погрешен, пише Морозов.

Според него включването във военни учения на НАТО на страна, в която тече гражданска война и нивото на националистични настроения, включително и във военните кръгове, се преобръщат, е погрешен ход.

Погрешен ход конкретно е подготовката на въоръжените сили на Украйна за настъпателна операция в състава на многонационалните сили на НАТО, смята депутатът. Той предупреждава, че подобна грешка може да стане фатална и то не само за Украйна…

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Yordan

Predelite na geopoliticheskata igra naNATO sa na graniciteni na Rusia.Evropa prejivyaha dve svetovni voini i plati skapo za svobodata si,a USA se zanimavaha s logistika i praveha pari.Ako NATO predizvika konflikt s Rusia nadiavamse RF da ne zabravi na kogo da otvarne i da prenese konflikta na kontinenta im Barzo i bolezneno za tiah.

10.06.2016 11:05:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.