• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ Брага.
Президентът Росен Плевнелиев ще участва в 10-та неформална среща на държавните глави от групата „Аррайолуш", която ще се проведе в Брага, Португалия.


София.
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране на закрито заседание ще вземе окончателно решение за промяна в цената на електоренергията.


София.
От 09.30 часа 4 състав на Софийски градски ще заседава по делото срещу Тошко Добрев, бивш изпълнителен директор на „Софийски имоти".


София.
От 10.00 часа 14 състав на Софийски градски ще заседава по делото срещу Венимир Стоянов, Михаил Гюров и Кристиян Александров(чл. 199 от НК, подсъдими за обира на Алианц Банк).


София.
В 10.00 часа в Конферентния център „Венус" на бул. „Кн. Ал. Дондуков", 9 Сдружение БРТИМ ще проведе конференция „Социалният експеримент като отговорен модел за апробиране на чужд опит в областта на младежката заетост".


София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА Националният комитет за отбелязване на 1000-годишнината от смъртта на цар Самуил ще даде пресконференция по повод откриването на изложбите: „Българската автокефална архиепископия в Охрид 1018 - 1767" в Националния исторически музей и „Цар Самуил (†1014) в битка за България" в Националния археологически институт с музей.


София.
От 11.00 часа в Националния статистически институт ще се състои пресконференция за представяне на методологичните промени в областта на националните сметки по отношение на данните за брутния вътрешен продукт съгласно внедряването на Европейската система от сметки 2010.


София.
В 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция за оповестяването на началото на проект „НАЦИД онлайн - цялостно електронно административно обслужване " на „Национален център за информация и документация".


София.
В 11.00 часа Националния пресклуб на БТА десет неправителствени организации ще дадат пресконференция по повод кампанията „Да бъдеш Баща" - кампания за активно участие на мъжете в живота на децата и семейството".


София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА по време на пресконференция Столичният район „Люлин" ще отчете изпълнението на проект за повишаване знанията и уменията на служителите за подобряване административното обслужване на гражданите и бизнеса


София.
От 18:00 часа в Галерия „Средец" на Министерството на културата ще бъде открита изложба - стъклопластика „Чешко стъкло в двореца" на Училището по стъкларство и приложни изкуства от град Валашске Мезиричи, Чешка република.


София.
От 18.30 часа в „Orange Books Cafе" на ул. ,,Граф Игнатиев", 18 Румен М. Еверт ще представи романа си ,,Чужда земя".


София.
От 19.00 часа в Дома на киното ще се състои премиерата на игралния филм „Три дни в Сараево". Сценарист и режисьор е Николай Тодоров, в ролите Маргита Гошева и Милиана Ленак (Македония).


Пловдив.
В Конгресния център на Международен панаир - Пловдив ще се проведе третото издание на Европейския минен бизнес форум събира в Пловдив представители на минния сектор от България и Европа. Форумът се организира от Българската-минно геоложка камара (БМГК) съвместно с Министерство на икономиката и енергетиката и Европейската асоциация на минните индустрии (ЕВРОМИН).


Пловдив.
От 13.30 часа на Международния технически панаир - Пловдив в Палата 6 Българската търговско-промишлена палата ще организира семинар „Перспективи за българския бизнес през новия програмен период - 2014 - 2020 г., оперативни програми".


Пловдив.
В 17.00 часа в Градската градина за пета поредна година ще бъде отбелязана Международната нощ на прилепите в Пловдив.


Пловдив.
В 12.00 часа в село Маноле кметът на община Марица Димитър Иванов ще направи първа копка, с която ще стартира изграждането на средно специализирано училище и спортна зала към него.


Казанлък.
От 11.00 часа ще се проведе Кръгла маса по проблемите на децата с увреждания „Право на специална грижа на деца и младежи с увреждания", в която ще вземат участие специалисти в областта, директори на детски и учебни заведения в община Казанлък, на Дневния център за деца с увреждания и Центъра за обществена подкрепа.


Бургас.
От 09.00 часа ще започне заседание на Общинския съвет на Бургас.


Бургас.
От 11.00 часа Инспекцията по труда, Агенцията по заетостта и Бюрото по труда ще дадат пресконференция за пазара на труда.


Варна.
От 11.00 часа пред гарнизонен военен стол „Маяк" ще бъде открита паметна плоча на адмирал Бранимир Орманов.


Стара Загора.
От 17.30 часа в зала „Славейков" Община Стара Загора организира обществен форум за обсъждане на предварителни разработки на проекти за обновяване облика на града.


Видин.
В 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА Германското дружество за международно сътрудничество (GIZ) организира пресконференция, по време на която екип от катедра „География на туризма" в СУ „Св. Климент Охридски" ще представи резултатите от проведено проучване на състоянието на туризма в българския участък на река Дунав.


Видин.
В 16.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА eкип археолози с ръководител гл. ас. д-р Георги Иванов от Националния археологически институт с музей към БАН ще представи резултатите от проучването на некропол край видинското село Балей

ПРЕДСРОЧНИ ПРАЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ.


София.
От 08.00 часа БСП лява Българи ще проведе голям обход, който тръгва от ул. „Леге",10, като шатрата на 24 МИР ще бъде на централната автогара от 16.00 часа.


Велико Търново.
В 08:30 часа заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще проведе работна закуска с учители и университетски преподаватели от Велико Търново в хотел „Алегро", улица „Цар Тодор-Светослав" №15.


София.
От 10.00 часа пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) БСП - София организира митинг-протест срещу вдигането цената на тока.


Павликени.
В 10.00 часа заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ от Павликени в Народно читалище „Братство -1884", пл. "Свобода" №7.


Свищов.
В 12:00 часа заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще разговаря с гражданите на площад „Алеко".


Пазарджик.
В 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА представители на Реформаторския блок ще дада пресконференция на тема „Земеделието - основен приоритет в програмата на Реформаторски блок".


Полски Тръмбеш.
В 13:30 часа заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще се срещне с жителите на Полски Тръмбеш на площад „Възраждане".


София.
В 14.00 часа в Националния пресклуб на БТА „Движение 21" ще проведе дискусия на тема: „Българското здравеопазване - а сега накъде?".


София.
От 15.00 часа в Студентски град пред УНСС, а от 15.30 часа в хотел „Сюит" Градският съвет на БСП - София организира среща със студентите под надслов „Бъдеще за младите в България". На срещата ще присъстват председателят НС на БСП Михаил Миков, председателят на ГС на БСП - София Калоян Паргов, Желю Бойчев, Георги Свиленски и др.


Горна Оряховица.
В 15:00 часа заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще разговаря с граждани на площад „Георги Измирлиев" в Горна Оряховица.


София.
БСП - София открива приемна на красноселския пазар, където гражданите ще могат да задават въпросите си на кандидат-депутатите от 23 МИР Петър Апостолов и Николай Николов .


София.
От 15.00 - до 16.00 часа в р-н „Красна поляна", представители на БСП лява България в 25 МИР ще направят обход и среща с граждани, а от 16.00 - до 17.00 часа - в р-н „Илинден". От 17:30 часа цялата листа на БСП лява България в 25 МИР, заедно с водача на листата Михаил Миков, ще направят обход и среща с граждани в Нови Искър.


София.
От 17.00 часа БСП лява България ще проведе предизборна среща с избиратели в район „Кремиковци", в с. Горни Богров пред читалището.


Пловдив.
От 17.00 часа в парк „Ружа" - Западен кандидат-депутати от „БСП лява България" от Пловдив град ще организират митинг-хепънинг „Гласувайте с № 22".


Дупница.
В 17.00 часа на площада пред сградата на общината лидерът на АБВ и президент на България в периода 2002 - 2012 г. Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще присъстват на концерт в град Дупница.


София.
От 17:30 часа представителите на БСП лява България в 25 МИР Деница Златева, Николай Малинов, д-р Ива Станкова, Валери Найденов, Стефан Василев, арх. Борислав Борисов, Светлана Йорданова, проф. Методи Теохаров ще бъдат на среща с обществеността в р-н „Люлин" с представители на листи на различни политически сили.


Велико Търново.
В 17:30 часа заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще присъства на откриването на многофункционална спортна зала при СОУ „Емилиян Станев" във Велико Търново, ул. „Мария Габровска" №1.


София.
От 18.00 часа в кино „Освобождение" председателят на Градския съвет на БСП - София Калоян Паргов ще присъства на среща с избиратели заедно със Стефан Данаилов.


Пловдив.
От 18.00 часа в БСП клуба в Северен клубовете „Русофили" и „Руски център" са поканили лидера на пловдивските социалисти Георги Гергов и водача на листата с № 22 Георги Търновалийски на чаша руски чай и разговор за руската култура и за да отбележат 200 години от рождението на Михаил Лермонтов.


Пазарджик.
От 18.00 часа в ДКТ „Константин Величков" по инициатива на водача на листата на ГЕРБ за Пазарджик ген. Стоян Тонев хор „Гусла" ще изнесе концерт, на който ще бъдат представени и военните маршове „За честта и славата на България".


Пловдив.
В 18:00 часа в БСП клуба - Източен запасното войнство от Източен ще чуе от бъдещите депутати Захари Георгиев и Красимир Мурджев какви са ангажиментите на „БСП лява България" в областта на отбраната.


Велико Търново.
В 18:10 часа заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще се срещне с жителите на Велико Търново в парк „Марно поле".


Велико Търново.
В 18:30 часа ПП ГЕРБ ще проведе основното си предизборно мероприятие в град Велико Търново. На сцената на летния театър в парк „Марно поле" Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Велико Търново листата на ГЕРБ за областта и основните приоритети от управленската програма на партията.


Благоевград.
В 19.00 часа на площад „Македония" пред читалище „Никола Вапцаров" лидерът на АБВ и президент на България в периода 2002 - 2012 г. Георги Първанов ще присъства на официалното закриване на предизборната кампания на Коалиция АБВ в Благоевград.


Велико Търново.
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопез ще посетят града.
В 17:30 часа Борисов и Лопез ще присъстват на откриването на многофункционална спортна зала в двора на СОУ „Емилиян Станев", на ул. „Мария Габровска" 1.
В 18:30 часа председателят на ГЕРБ и генералният секретар на ЕНП ще присъстват на основното предизборно събитие на партията в Парк „Марно поле". Пред жителите на Велико Търново ще бъдат представени кандидатите за депутати на ГЕРБ за областта.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.