• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

БСП и ДПС внесоха в деловодството на НС искането за вот на недоверие към правителството

БСП и ДПС внесоха в деловодството на НС искането за вот на недоверие към правителството

/КРОСС/ БСП и ДПС внесоха в деловодството на Народното събрание искането за вот на недоверие към правителството, заради здравната политика.

Под мотивите са се подписали 69 народни представители.

С вотът на недоверие ще изясним къде е разделителната линия на тези, които хем са във властта, хем са в опозиция, коментира пред журналисти народният представител от ПГ на „БСП лява България" д-р Емил Райнов. На въпрос дали ще искат оставката на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, д-р Райнов отговори, че вотът е срещу цялото правителство. „Министърът предлага, но МС гласува цялостната политика. Вотът е срещу цялостната политика", добави д-р Райнов.

Внасяме вота на недоверие с надеждата той да бъде подкрепен, искаме корекция в провежданата политика, защото тя е вредна за българските граждани, каза народният представител от ПГ на ДПС д-р Хасан Адемов.

По думите му, вотът на недоверие е форма на диалог между управляващи и опозиция.

„За съжаление крайна форма, но така или иначе надеждата е да има корекция в този сектор. Политиката, която се води, според нас е изключително неправилна, несистематизирана. Командва административният подход, който се налага в продължение на година и няколко месеца и е вреден за българските граждани", коментира депутатът.

Не очаквам този вот на недоверие да успее, каза министърът на здравеопазването Петър Москов. По думите му вотът е внесен след месец спазми. „Не очаквам този вот на недоверие да успее. С цялото ми уважение към народните представители, които са го внесли, ще прочета мотивите и ще кажа аргументите на Министерство на здравеопазването и правителството", заяви той. Москов посочи, че като чува досегашните аргументи, вотът на недоверие няма да успее.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.