• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

„Атака" чака подкрепа от БСП за вота на недоверие към правителството

„Атака" чака подкрепа от БСП за вота на недоверие към правителството

/КРОСС/ „Атака" иска вот на недоверие на правителството, защото не е успяло да опази границата ни. Депутатите от партията на Волен Сидеров са предоставили проекта на опозицията и очаква БСП да го подкрепи.

Това каза в сутрешния блок на ТВ7 Магдалена Ташева.

"Aтака" започва инициативата по внасяне на вота на недоверие към правителството още през октомври с основен мотив "провала на правителството в областта на вътрешната сигурност и опазването на обществения ред".

От "Атака" са недоволни от работата на правителството по бежанския проблем и настояват за незабавно затваряне на границата на страната ни с Турция и изпращане на армията да я охранява.

"Сегашното правителство на България се провали в политиката си спрямо нелегалните мигранти, нахлуващи в България. То води политика на делегитимация на държавната граница, която ще има за последица само едно - нарушаване на териториалната цялост на държавата в резултат на ислямски сепаратизъм, подмяна на държавотворния християнски народ - българите, с радикализирани ислямски маси от Близкия изток и Африка, които със съдействието на дирекциите "Миграция" и "Гранична полиция" на МВР и Държавната агенция за бежанците биват внасяни в страната с правно и фактически несъстоятелната и невярната квалификация "бежанци" - посочиха н мотивите на "Атака".

Засега от БСП няма коментари.

През март лидерът на социалистите МИхаил Миков обеща, че "вот на недоверие за кабинета ще има, но когато се натрупа по-голяма критичност в обществото", без да уточнява точно кога и конкретно защо. Миков само посочи, че ГЕРБ постоянно генерират недоверие и че бедността става все по-голяма и хората ще я усещат все повече, независимо за кого гласуват.

По-рано, през януари, тази година, именно БСП и „Атака" решиха да не подкрепят първия вот на недоверие към правителството, който внесе ДПС, след като стана ясно, че здравният министър Петър Москов няма да подаде оставка. От ДПС настояваха за оставката на Москов заради реакцията му срещу нападенията над медици в ромски махали и заявката му там да не ходят екипи на Спешна помощ без полиция или медиатор.

Съгласно Конституцията, искането за вот на недоверие трябва да е придружено с мотиви и проект за решение, под което да стоят подписите на минимум 1/5 от депутатите в парламента - т.е. поне 48.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Лельо,друга работа немаш ли си ?

10.11.2015 10:14:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.