• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

В Мизия негодуват срещу раздаването на помощите

В Мизия негодуват срещу раздаването на помощите

Мизия /КРОСС/ Мнозина в Мизия негодуват срещу начина, по който се раздават даренията, направени за пострадалите хора от наводнението през август, съобщи заместник-кметът Николай Нековски. Помощите се разпределят от обществен съвет, избран от жители, събрани на централния площад.
Съветът е прибирал одяла, печки, хладилници и ги е раздавал на нуждаещи се от покъщнина. Ние не знаем кой какво е получил, защото никой не е водил статистика за това. Няма и приемателни и предавателни протоколи. Пострадалите се разгневили, когато научили, че някои са взели по две печки и продават втората или други вещи. До това доведе площадната демокрация, смята Нековски. Даренията са били събирани не в общинските складове, а в частни магазини и къщи, поради което върху раздаването им няма никакъв контрол.
Каквото е раздавала общината, всички знаят. Защото и за един хляб или консерва хората се разписваха, обясни Нековски. Имаме списъци с имена и какви продукти или вещи е получавал всеки по дати. Общината е наела и помещения, в които се събират помощите.
БЧК също има точни данни кой е получил парите от даренията чрез есемесите. Ваучерите на международния червен кръст и червен полумесец също са раздавани стриктно, пише standartnews.com.
Общинският съвет в Мизия е поискал отчет от обществения съвет на кого какви дарения са раздадени. Спираме този начин на разпределение на помощите, каза още Николай Нековски. Напоследък хората се оплакват и за раздаване по политически признак, допълни той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.