• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Провокация към политическата стабилност в Русия - основна версия за убийството на Немцов

Провокация към политическата стабилност в Русия - основна версия за убийството на Немцов

/КРОСС/ Следователите по углавното дело за убийството на Борис Немцов работят по различни версии - от провокация до отмъщение на джихадисти заради позицията на политика за атентата в Charlie Hebdo.
Възможни са също украински основания, бизнес интереси, лични и битови причини, съобщи на сайта си Следственият комитет на Русия.

Следователите разполагат със сведения, че Немцов е получавал заплахи заради позицията си за разстрела на журналистите в редакцията на списание Charlie Hebdo в Париж, каза официалният представител на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин.

Като основен мотив се разглежда възможността за провокация, с цел дестабилизация на политическата обстановка в страната, отбеляза говорителят. По думите му фигурата на Немцов може да стане своеобразна сакрална жертва за тези, които не се гнусят от никакви методи за постигане на своите политически цели.

Освен тази и ислямо-екстремистката следа, следователите разглеждат и версии, свързани с търговската дейност на политика, с лична неприязън към него, както и битови причини Всички версии ще бъдат щателно проверени, уверяват от Следствения комитет.

Подчертава се, че в разследването са привлечени най-добрите сили на комитета и на вътрешното ведомство на Русия.

Освен спътницата на Борис Немцов, ще бъдат разпитани всички, които са се намирали на Големия Москворечки мост по това време и са станали очевидци на покушението, сочат от СК. Специалисти работят над детайлизация на всички телефонни връзки непосредствено до и в момента на престъплението в близост до мястото. Изучават се и записите на камерите за видеонаблюдение по маршрута на Борис Немцов.

Стрелбата е извършена с пистолет „Макаров". При огледа на мястото на покушението са намерени и иззети 6 гилзи 9-ти калибър. Характерното е, че гилзите в пълнителя са били от различни производители. Престъплението е било щателно планирано, пише още в съобщението. Според следователите няма никакво съмнение по този въпрос, както и за избора на мястото на покушението. По данни на следствието Борис Немцов е отивал със своята спътница към жилището си, което се намира недалеч от местопроизшествието.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

"Никога не съм пожелавал нечия смърт, на някои некролози съм чел с голямо удоволствие." - Марк Твен

28.02.2015 17:46:45

Анонимен

Говедарската дръжава така си избива подлогите: иранския крал, пакистнаския президет, нориегата, луканов, садам. кадафи, сега немцов; да се готвят следващите ги я прасенцето, я някой друг хохолски идиот.

28.02.2015 14:40:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.