• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Ненчев вижда положителен ефект от Брекзит

Ненчев вижда положителен ефект от Брекзит

/КРОСС/Това, което се случи във Великобритания, ще има оздравителен ефект върху целия Европейски съюз, включително и към България. Мнението изрази във Велико Търново военният министър Николай Ненчев.

"Резултатите са ясни, от два дни самите инициатори на референдума и тези, които застъпиха тезата, че Великобритания трябва да напусне ЕС, като че ли са твърде разколебани и объркани. Това ми дава много голямо основание да мисля, че това което се случи в Англия, ще бъде много силен и ясен знак към свободния и демократичен ЕС, т.е. ще събуди здравата мисъл и някак хората започнаха да осъзнават, че е много лесно да се говори популистки, но е много трудно да се поправят грешките на популистите", каза Ненчев.

Според военния министър Брекзит няма нищо общо с НАТО. Той заяви, че на последната среща на военните министри английският му колега направил ясна и категорична заявката не само за заздравяване на НАТО като отбранителен съюз, но и за задълбочаване и по-добра интегрираност на страните членки.

Николай Ненчев участва в семинар на БЗНС във Велико Търново по въпросите за бъдещето на Реформаторския блок в президентските избори.

"БЗНС настоява да продължи да се търси форма за съвместно явяване на президенските избори заедно с коалиционните партньори от ГЕРБ. Нека не си правим илюзии и да не си играем с огъня, нека да помислим за бъдещето на България. Никак не е без значение това, кой ще бъде следващият президент. Защото президентът формира както външната политика, така и политиката в областта на сигурността", направи препратка с референдума във Великобритания Ненчев.

Ако няма воля за подобно коалиране, БЗНС настоява РБ да има самостоятелна кандидат-президентска двойка. "На този етап не сме обсъждали възможността БЗНС да излъчи собствен кандидат, но ако се наложи имаме готовност и за това", допълни Николай Ненчев. Той каза, че вариант Цачева - Зеленогорски никога не бил коментиран, но всякакви опции са възможни.

Министърът на отбраната обеща, че ще награди с грамоти и предметни награди шестимата водолази, които само преди дни помогнаха за откриване на телата на двете удавени в река Янтра момчета от интерната в Търново.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.