• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ненчев се надява президентът да върне за ново обсъждане текста анти - Бакалов

Ненчев се надява президентът да върне за ново обсъждане текста анти - Бакалов

/КРОСС/Министъра на отбраната Николай Ненчев изрази надежда, че президентът Росен Плевнелиев ще върне за ново гласуване в Народното събрание текста от бъдещия закон за военното разузнаване, който не позволява цивилен да оглавява службата.

Последица от приетия вчера на второ четене текст е, че сегашният шеф на разузнаването Йордан Бакалов, излъчен от Реформаторския блок, трябва да бъде сменен.

Ненчев, който също е представител на Блока в управлението, коментира пред БНТ, че кандидатурата на Бакалов е била съгласувана с премиера Бойко Борисов и той му дал висока оценка. По същия начин работата му била оценена и от офицерите. Затова изрази надежда, че държавният глава ще наложи вето и ще върне текста за ново гласуване.

Ненчев увери, че държавата ще продължи сама да охранява границите си и въздушното си пространство и няма необходимост да иска помощ от други държави. Той коментира това по повод решението на правителството преди ден да предложи и чужди самолети да пазят българските граници.

Министърът увери, че Полша дава натовска гаранция за качеството на ремонта на българските изтребители, който предстои да й бъде възложен, а общо документите, гарантиращи сигурността, са над 250.

Той повтори, че договорът с Полша спестява на данъкоплатците 24 млн. лв. и съобщи, че след като се заговорило ремонтът да се възложи на Варшава, Русия също намалила цената до малко по-високи от полските нива.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

простак, за отбрана не трябва да има "спестяване"- евтин на брашното и скъп на триците си земеделски галош продран

03.10.2015 13:13:07

Анонимен

абе ненчев, абе недоразумение земеделско, каква натовска гаранция дават полските пляки, гаранцията е само от производителя, ти като си купиш пералня индезит, поправяш ли я в сервиз на уърпул?

03.10.2015 09:16:09

Анонимен

нада се, щото може да му духнат под опашката и на негово място да въздигнат Бакалов, не че и той не е евролизач

03.10.2015 09:14:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.