• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Д-р Ненков: Дори и да имах покана да остана, нямаше да го направя

Д-р Ненков: Дори и да имах покана да остана, нямаше да го направя

/КРОСС/ "Вече не съм министър, от два дни съм безработен. Дори и да имах покана да остана, аз харесвам новия здравен министър Кирил Ананиев, нямаше да остана, защото се чувствам част от екипа на министър Петров". Това каза д-р Мирослав Ненков в интервю за предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Той сподели, че с него е имало разговор да стане министър на здравеопазването, но отказал. "Видя ли как с един вестникарски удар бе свален един достоен министър?", риторично обясни отказа си д-р Ненков.

„Един факт не беше изнесен обаче за обществената поръчка, за която бе набеден министър Петров, че уж е прибрал в джоба си 1,7 млн лв., а ВМА е платила 300 хил. лева", каза Ненков.

„Разликата е огромна, а и тази поръчка е от преди Петров да стане шеф на ВМА. Тече проверка на прокуратурата и ако се окаже, че няма престъпление, кой ще му се извини?", попита Ненков.

„Вероятно министър Ананиев ще продължи линията, която следвахме, да се затворят още някои кранчета, по които изтичаха наши общи пари", каза още Ненков.

„Не става въпрос за мафията в бели престилки, 99, 8 процента от моите колеги си работят най- добросъвестно по кабинетите. Това е една много малка шайка мишоци, които умеят да използват слабостите на системата", коментира Ненков.

„Легалният път е да се продава излишъкът от нужни на страната лекарства, ако са внесени 140 единици, а сто с ни необходими за пазара, 40-те да се изнасят за западни страни и да се печели от това, защото у нас цените на лековете са ниски. Нелегалният начин е да внасяш 200 единици и лекарството да го няма", обясни Ненков.

„Става дума за реекспорт на лекарства за около 300-400 милиона годишно, неофициално, и 200 млн., официално. Как се изправяш срещу такъв бизнес с името си на генерал, при това сам?", риторично запита Ненков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.