• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Д-р Ненков: Случилото се в Мизия не може да се опише с думи

Д-р Ненков: Случилото се в Мизия не може да се опише с думи

/КРОСС/ "Това, което се е случило на хората в Мизия просто не може да се опише с думи, нито може да се разбере, ако човек не го види." Това каза в предаването на БТВ „ Лице в лице" д-р Мирослав Ненков, служебен министър на здравеопазването.

"Лошото е, че градът не е разположен на някакъв наклон и водата няма как да се отече сама и трябва отговорните служби да отводняват къщите на хората една по една. Не мога да кажа, че има сериозна опасност от епидемии в Мизия, защото със спазването на една елементарна и минимална лична хигиена такива неща могат да бъдат избегнати", каза още той.

Що се отнася до уволнените в последния момент от бившия здравен министър директори на болници, министър Ненков заяви, че в момента текат проверки в болниците дали наистина лечебните заведения са били управлявани зле.

"Има два варианта - или те са били управлявани зле и уволненията са оправдани, или не са били управлявани чак толкова зле и уволнението на директорите им е било пресилено", поясни той.

Министър Ненков отбеляза, че се е срещнал с временно изпълняващия длъжността директор на Спешната помощ в София и допълни, че следващата седмица ще се срещне със самите служители там и на базата на тези и последващи разговори той и експертите в министерството ще пристъпят и ще предложат решения за излизане от кризата в спешната помощ.

С цел подпомагане на работата на спешните медици в страната министър Ненков отбеляза, че може би трябва да се говори с личните лекари, които на много места работят до обед, да работят до вечерта, за да могат по този начин да подпомогнат колегите си от спешната помощ.

"Голяма част от хората, търсещи помощ в спешните центрове, всъщност не са спешни случаи и спокойно при възможност може да бъдат приемани и преглеждани от неспешни медици", обясни министърът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.