• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Патриарх Неофит събира средства за ехограф за "Шейново" вместо подаръци

Патриарх Неофит събира средства за ехограф за "Шейново" вместо подаръци

/КРОСС/Патриарх Неофит ще посрещне 70-ия си рожден ден без пищни празненства и почести, а скромно, по монашески в манастира, в който е постриган за монах - Троянската света обител. Това съобщи пресцентърът на Светия синод.

На 15 октомври, когато е рожденият ден на главата на Българската православна църква, той заедно с митрополитите от Светия синод, епископи и свещенство, ще отслужи света литургия, а след това ще бъде отслужен молебен за светейшия предстоятел на БПЦ, светата ни Църква и благочестивия български народ.

"Като благодари на всички, които са отправили и ще отправят своите приветствия и поздравления към него, патриарх Неофит благопожелава здраве, благоденствие, мир, любов и преуспяване в добрите начинания", се посочва в съобщението на Синода.

Патриархът призовава всички, които възнамеряват да изразят своето уважение към него с подаръци и цветя, да преведат съответната сума на банковата сметка: Св. Синод на БПЦ - БП; гр. София, ул. "Оборище" № 4; ИН по ДДС BG 121294143; ЕИК по БУЛСТАТ 121294143; IBAN BG 74 UNCR 9660 1067 9899 12; BIC UNCRBGSF - УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, като изрично бъде упоменато в платежното нареждане предназначението на паричната помощ.

Тази година събраните средствата ще бъдат употребени за купуването на подвижен ехограф, който е изключително необходим на акушеро-гинекологична болница "Шейново" (през настоящата година болницата навършва 80 години от основаването си), както и за подпомагане на прицърковните кухни за бедни в София, се казва в съобщението.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.