• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

От 10 до 20 години затвор за мъжа, убил 7-годишната си дъщеря

От 10 до 20 години затвор за мъжа, убил 7-годишната си дъщеря

/КРОСС/Очаква се към Пламен Петров, който навръх Великден уби 7-годишната си дъщеричка Пламена, ще бъде предявено обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, предизвикана по особено жесток начин.

Това стана ясно от изявление на директора на Областната дирекция на МВР в Русе Георги Великов, цитиран от ruse-news.com. Ако бъде признат за виновен, той може да получи между 10 и 20 г. затвор, тъй като, въпреки че деянието е извършено по непредпазливост, попада в хипотезата на чл. 116 ал. 1 т. 3 на НК - убийство на рожден син или на рождена дъщеря.

По думите на гл. инспектор Великов, изясняването на обстоятелствата около трагичния инцидент показало, че бащата е с чисто криминално досие, не е регистриран и като страдащ от психично заболяване. Той е пенсионер по болест, като лекарите от ТЕЛК-а са отправили препоръка, че той може да работи, но да не се натоварва психически.

Пламен Пенчев е задържан в следствения арест за 72 часа. Мярката за неотклонение на Пламен Петров ще бъде гледана утре.

7-годишната Пламена е почина от насилствена смърт, показва медицинската експертиза, потвърди директорът на русенската полиция Георги Великов.

Причините за трагедията са в процес на изясняване. Пробата за алкохол на бащата Пламен е отрицателна. За 38-годишния мъж няма данни да е страдал от психични заболявания. От полицията и социалните служби съобщиха, че не са постъпвали сигнали за тормоз над Пламена и 4-годишната й сестричка. Имало е жалби за междусъседски спорове.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.