• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Жилищна сграда в „Слънчев бряг” подписа договор за безплатно саниране

Жилищна сграда в „Слънчев бряг” подписа договор за безплатно саниране

Несебър /КРОСС/ Жилищна сграда „Роза" - Слънчев бряг, подписа договор с община Несебър за безплатно саниране по Националната програма за енергийна ефективност, като това е една от първите стъпки към красива и функционална фасада. Крайният резултат ще е сграда с приветлив вид и по-ниски сметки за ток.
Малко преди официалното подписване в кабинета на кмета Николай Димитров, градоначалникът изрази задоволство, че присъстващите са успели да обединят усилията си и да бъдат единни, за да облагородят визията на сградата, в която живеят. „Искам да ви поздравя за вашата инициативност, сплотеност и желание да преодолявате предизвикателства като това-обединени. Ето така, с единомислие и синхрон, се постигат резултати и се работи за общото благо", обобщи кметът. Както беше обещал по време на разяснителната кампания на програмата през февруари, Николай Димитров днес отново увери всички присъстващи, че община Несебър ще им помага във всеки един следващ етап, докато приключат успешно проекта.
До договора се стигна, след като бе входирано Заявление за интерес и финансова помощ от регистрираното Сдружение на собствениците на жилищна сграда „Роза" в Слънчев бряг. Специално сформираната комисия със заповед на кмета Николай Димитров извърши оценка на заявлението и съпътстващите документи. Не бяха констатирани пропуски в документацията и кандидатът получи положителна оценка, което даде право на Сдружението на собствениците (СС) да сключи договор с община Несебър, като СС дава мандат на общината в лицето на кмета да извърши от негово име действия по осигуряването на необходимия ресурс за обновяване на сградата и организиране на всички дейности по обновяването. С договора се цели правно да се ангажира СС предвид разходването на публичен ресурс в полза на СС, от една страна, а от друга - да се урегулират отношенията. Договорът съдържа условията за предоставяне на финансова помощ и определя права и задължения на страните.
Следваща стъпка от процедурата е община Несебър да входира цялата преписка в Областна управа - Бургас, с цел сключване на Договор за целево финансиране между Областен управител, Българска Банка за Развитие и Община Несебър (като довереник на Сдружението на собствениците).
След сключването на Договор за целево финансиране, община Несебър има ангажимент за избор на изпълнители по реда на Закона за обществените поръчки и за реализирането на отделните дейности по сградата:
• Извършване на техническо (конструктивно) обследване и изготвяне на технически паспорт;
• Извършване на обследвания за енергийна ефективност от лицензирани одитори и изготвяне на доклад с необходимите енергоспестяващи мерки по сградата;
• Проектиране и оценка на съответствието на техническия/работния проект;
• Изпълнение на СМР;
• Строителен и авторски надзор;
• Инвеститорски контрол.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Силвия Начева

Ще подпомагаме туристическият бранш , ще гледаме да привличаме повече туристи....АМА ДРУГ ПЪТ! Как можаха два малки блока каро Роза и Странджа да бъдат санирани ,а лицето на Слънчев Бряг бившият хотел Парк 1 , сега общежитие Парк 1 който е и най големият жилищен блок на територията на Слънчев бряг да бъде оставен в тозиси покъртителен вид?Блока се намира на 20метра от противопожарната служба в Слънчев Бряг и на същото разтояние от тамушното училище (което межувпрочим също саниране и довършване на физкулрурен салон не видя) , на 50-70метра от Автогара Слънчев Бряг.На приблизително същото разтояние се намират и клон на община Несебър, в който гражданите тряжва да заплатят своите данъци и такси и полицията. Та моят въпрос е Няма ли да се задействат институциите и да спомогнат за санирането на този блок? Та той е лицето на града , намира се на най-възловото място в Слънчев Бряг.Какво е това безхаберие , че да оставите тази грутестка за лице на най търсената туристическа дистинация у нас и във чужбина? Това са евро пари за евро проекти имено с цел подпомагане на хората и на държавата ! МОЛЯ НЯКОЯ ИНСТИТУЦИЯ ДА СЕ ЗАДЕЙСТВА И ДА ПОМОГНЕ НА ЖИВУЩИТЕ ТАМ ДА СЕ СПРАВЯТ С БЮРОКРАТЩИНАТА.Те са обикновенни хора от средната класа - работници и не разбират вашите високопарни думи и изисквания. НА ВНИМАНИЕТО НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР!

02.08.2020 14:03:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.