• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Обвиняват Нетаняху в подкуп, измама и злоупотреба с доверието

Обвиняват Нетаняху в подкуп, измама и злоупотреба с доверието

/КРОСС/ Бенямин Нетаняху е заподозрян в извършване на подкупи, измами и злоупотреба с доверието, съобщава израелската полиция цитирана от Индипендънт.

Израелският премиер е обвинен, че предлага търговски облекчения на собственик на вестници в замяна на положителни оценки в медии във връзка с приемани от него подкупи от холивудски милиардер.

Следователите си осигуриха заповед, с която се опитват да убедят бившия началник на щаба на Нетаняху да свидетелства по делата. Заповедта е издадена и ще остане в сила до 17 септември.

Говорител на г-н Нетаняху заяви, че твърденията са неверни и политически мотивирани. "Ние напълно отхвърляме неоснователните твърдения срещу премиера ... Кампанията за смяна на правителството е в ход, но ще се провали, поради простата причина: няма да има нищо, защото е и нямало нищо".

Израелският главен прокурор Авичай Менделблит заяви, че разговорите с бившия началник на щаба на Нетаняху, Ари Хароу и привличането му за свидетел на държавата, са "напреднали".

Нетаняху е обвинен в извършване на две нарушения. Първият, известен като дело 1000, се отнася до връзките му с холивудския милиардер и продуцент Арнон Милчан. Докладите показват, че след получаването на пури и шампанско израелският министър-председател лобира пред държавния секретар на САЩ Джон Кери от негово име, докато Милчан се опитвал да получи нова виза в САЩ.

Адвокатът на Нетаняху, Яаков Уайнрот коментира, че "всеки разумен човек знае, че няма нищо престъпно, когато близък приятел дава на приятеля си пури".

В другия случай наречен 2000, Нетаняху е обвинен в предлагането на търговски облекчения на израелския собственик на вестник Арнон Мозес в замяна на по-положително представяне на Нетаняху.

Мозес притежава Yedioth Ahronoth - един от най-големите вестници в Израел. Предполага се, че Нетаняху е предложил да спре разпространението на "Израел Хайом". Вестникът е "про-Нетаняху" и е собственост на американския милиардер и донор на републиканската партия Шелдън Аделсън, ако медията на Мозъс представя в по-благоприятна светлина министър-председателя.

Намаляването на разпространението на "Израел Хайом", който се разпространява безплатно, ще бъде от полза за Мозес финансово, защото е основният конкурент на неговия вестник в битката за рекламни приходи.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.