• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Каталуния обявява независимост на 9 октомври

Каталуния обявява независимост на 9 октомври

/КРОСС/ Каталуния ще обяви независимост в понеделник,  9 октомври. Ръководителите на двете управляващи партии в автономната испанска област JxSí и CUP се срещнаха днес и се разбраха в понеделник да бъде проведено извънредно заседание на местния парламента.

Целта на заседанието е да бъдат представени резултатите от проведения референдум за независимост на областта на 1 октомври и последствията от него.

На пресконференцията след срещата представителите на CUP обявиха, че именно на това заседание ще бъде обявена и независимостта, предава каталунският вестник „Ла Вангуардия".

„Заседанието на парламента в понеделник ще има за цел да оценим резултатите от референдума и да обявим независимостта на Каталуния", обяви Мирея Боя от CUP.

„Предполагаме, че ще изземвания и арести. Това е сценарий, който стои на масата, но сме подготвени за него. Това няма да спре декларацията за независимост на 9 октомври.

При този сценарий призоваваме за масова мобилизация и самоорганизация на хората, каквато видяхме и в последните седмици. Декларацията, която правим от парламента не би била възможна без силата на гражданите на улицата", допълни Боя.

Още във вторник каталунският лидер Карлес Пучдемон сам подчерта, че областта ще обяви независимост в рамките на няколко дни. Намеса на Мадрид в събитията би била грешка, изрази увереност Пучдемон.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

цяла европа ги чака същото с тези тъпи лидери ,путин пак ли е виновен или чичо САМ

04.10.2017 17:45:10

Анонимен

ето последствията от тъпата и сляпа подкрепа на сащ помните ли косово сега ви се върна тъпкано без да сте виновни

04.10.2017 17:42:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.