• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Изключиха лидерите на НФСБ в Търново заради кандидатурата на проф. Легкоступ

Изключиха лидерите на НФСБ в Търново заради кандидатурата на проф. Легкоступ

Велико Търново /КРОСС/ Изключиха общинските лидери на Националния фронт за спасение на България /НФСБ/ във Велико Търново Кирил Станчев и Даниел Пенев в Свищов. Двамата са отлюспени от партията след скандала с издигането на бившия ректор на ВТУ проф. Пламен Легкоступ за кандидат-кмет на старата столица.
"Мотивът, с който ни изхвърлиха от организацията бе, че уронваме престижа на председателя на партията Валери Симеонов", сподели адвокат Кирил Станчев.
Драмата се разигра миналата седмица, когато като гражданска квота професорът художник бе номиниран за кмет от името на общинските организации на ВМРО и НФСБ. Ден по-късно обаче лидерът на НФСБ и съпредседател на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов заяви, че неговата партия е категорично против тази кандидатура заради "русофилските" настроения на професора, а решението на адвокат Станчев всъщност не е съгласувано с Политическия съвет.
"Още на 22 юни тази година изпратих бланка на председателя на партията с информация кой ще бъде кандидатът ни за кмет. На 13 август на областно събрание, на което присъства и самият Валери Симеонов, го информирах пред трима свидетели за решението на търновската структура да подкрепи проф. Легкоступ", каза пред "Труд" Кирил Станчев.
Той заяви, че проф. Пламен Легкоступ ще участва в предизборната битка като кандидат на ВМРО.
Лидерът на НФСБ в Свищов Даниел Пенев излиза от партийните редици заедно с цялата общинска структура. Организацията, която наброявала над 200 души, заедно с ВМРО щели да подкрепят кандидатурата за пети мандат на настоящия кмет от Реформаторския блок Станислав Благов.
Кандидат за управник на Свищов пък от НФСБ остава сегашният зам.-председател на Общинския съвет Ивайло Атанасов, който е и бивш член на Атака.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.