• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Намалиха с 2 г. присъдата на акушерката, пребила новородената Никол

 Намалиха с 2 г. присъдата на акушерката, пребила новородената Никол

/КРОСС/ Софийският апелативен съд е намалил с 2 години присъдата на акушерката Емилия Ковачева, която е обвиняема за опита за убийство на новородената Никол през април 2015 година, научи Dir.bg от свои източници в съда. 

Така, според апелативните магистрати, Ковачева трябва да лежи 16 години в затвора вместо 18 г., както постанови през септември 2017 г. Софийският градски съд. Акушерката трябва да плати и 400 000 лв. обезщетение на родителите на момиченцето. Размерът на обезщетението не е променян.

Решението на второинстанционния съд е постановено миналия месец, но все още не е обявено официално, тъй като тече процедурата по оповестяване на страните. Делото бе гледано от 3-членен състав на Софийския апелативен съд. Предстои да бъдат оповестени и мотивите. 

Емилия Ковачева още е под домашен арест в дома на родителите си в Самоков. Мярката ѝ за неотклонение не е променяна от септември 2015 г. 

На 17-и срещу 18 април 2015 г. през нощта акушерката преби с юмруци и шише и души новороденото момиченце, защото плачело повече от другите новородени в отделението и я изнервяло. Боят бе записан от видеокамерите в неонатологията на "Софиямед", а животът на Никол бе спасен от лекарите в друга столична болница.

Медицинската експертиза по случая сочи, че бебето е удряно около 30 пъти, както и че не може да се каже със сигурност дали счупването на черепа и получените кръвоизливи ще повлияят на нормалното развитие на Никол. 

Освен това след инцидента момиченцето е получило епилепсия, която семейството продължава да лекува. Има и засегнат очен нерв.

"Бесен съм най-много на себе си, че не можах да защитя детето си. Със съпругата ми сме "Парагаф 22". Ако не даваме медикаменти на Никол, тя прави гърчове, но с хапчетата се увреждат черният дроб, бъбреци, яйчници", разказа през юни т.г. бащата пред съда.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.