• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Връчване на Международната награда „Никола Гюзелев”

Връчване на Международната награда „Никола Гюзелев”

/КРОСС/ Международна награда ‘’Никола Гюзелев’’ 2019г. за оперно изпълнителско и изобразително изкуство e учредена през 2016г. в БАН по повод 80-годишния юбилей на прочутия български оперен артист и художник Маестро Никола Гюзелев.

Международна Награда ‘’Никола Гюзелев’’ е предназначена да означи достойнствата на талантливи оперни певци и диригенти, както и талантливи художници-сценографи, доказали с работата и постиженията си високо ниво на майсторство и талант и по този начин да популяризира дейността, постиженията и таланта им, в българския и в международния културен живот.

Наградите ‘’Никола Гюзелев’’ и награждаването с тях има за цел също още по-задълбоченото популяризиране на българските таланти и заслужили имена в оперно изпълнителското и в изобразителното изкуства за още позначимо укрепване положителния облик на България в Европа и света. Наградата се връчва в рамките на престижни певчески и културни форуми на всеки две години, в страната и чужбина.

През 2019г. е нейното трето издание. Тази Награда, както и Фондацията носеща името на Никола Гюзелев има за основна цел да съхранява и подхранва за бъдещите поколения паметта за големия българин, човек и разностранен артист Никола Гюзелев, да популяризира неговото изкуство, прославило България по целия свят и затвърдило по безспорен начин Белкантото на глобално ниво.

Да поддържа значението на приноса му в оперното изкуство и пеене на световно равнище. Наградата допринася за популяризирането, развитието и достойното оценяване на музикално-оперното и певческото изкуство в целия културен свят.

Реализирането на тази награда подкрепя и подпомага културния обмен между България и целия музикален и културен свят, популяризира изкуството и културата на България по света, подпомага професионалното развитие и усъвършенстване на талантливи певци, музиканти и артисти от България и други страни. Международната награда ‘’Никола Гюзелев’’, още от нейното учредяване през септември 2016г. до днес, бе връчена на талантливи и прочути певци, диригенти и сценографи, доказали достойното си място в международния културен живот, благодарение на високите си професионални постижения и талант.

За осъществяване процедурата на награждаването се изработват знакови символи с цялостно художествено оформление заедно с дипломи и аксесоарни луксозни кожени калъфи с надпис за произход, всичко това, необходимо, за да бъдат удостоени номинираните носители на Наградата ‘’Никола Гюзелев’’.

За номиниране и предложения за Международната Награда ''Никола Гюзелев'' за оперно изпълнителско и изобразително изкуство, Фондация ‘’Никола Гюзелев’’ работи в сътрудничество с творчески съюзи, културни организации и изявени личности в България и извън нея.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.