• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития в страната за днес, 6 декември

Предстоящи събития в страната за днес, 6 декември

/КРОСС/*** София.
SOS Детски селища България и Sofia Ring Mall стартират „Сбъдни мечтата ми - нарисувай и дари картичка за SOS Детски селища" - поредица от инициативи, които ще се случват в периода от 6 до 23 декември в Sofia Ring Mall.


***
София.
От 17:00 часа в изложбената зала на Галерия „Средец" на Министерството на културата /МК/ на бул. „Ал. Стамболийски" № 17. Ще се проведе традиционният Поетичен Никулден 2015, посветен на поета Николай Кънчев /1936-2007/, който ще се състои за девети път тази година в рамките на Софийския международен литературен фестивал .


***
Бургас.
В 08.30 часа в храм „Св. Николай Чудотворец", к-с „Меден Рудник" ще бъде отслужена тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас, отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Йоаникий.


***
Бургас.
В 09.30 часа, в Заседателна зала Културен дом на Нефтохимика ще се проведе тържествено заседание на Общински съвет - Бургас.

***
Бургас.
В 10.30 часа на площад „Атанас Сиреков" ще бъде извършен ритуал по издигане на националния, европейския и общинския флаг.

***
Бургас.
В 10.45 часа в градинката до Часовника ще бъде осветена на Никулденска обредна трапеза.

***
Бургас.
В 11.00 часа от пл. „Атанас Сиреков" до Моста ще се тръгне литийно шествие с хвърляне на венци и цветя в морето в памет на загиналите моряци и рибари.

***
Бургас.
От 13.00 часа в изложбена зала, ул. „Александровска" 22, Дружество на художниците - Бургас ще бъде представена Традиционна изложба на бургаските художници. Ще бъде
връчена наградата „Художник на годината и ще бъде обявен „Бург на годината".


***
Бургас.:
От 13:00ч. до 15:00ч. в офис на ПП АБВ Бургас , ж-к „Лазур", бл.144 , ет. 1 , офис 2, народният представител от II мир. ген. Михо Михов ще има приемен ден за граждани от област Бургас.


***
Варна.
От 11.00 часа пред православния храм „Св. Николай Чудотворец" на бул. „Св. Княз Борис І" № 35 ще се проведе военен ритуал и отслужване на молебен за здравето и силата на военните моряци по случай църковния празник на Св. Николай Мирликийски - закрилник на моряци и рибари, и във връзка с навършването на 150 години от изграждането на православния храм „Св. Николай Чудотворец".

***
Варна.
От 14.00 часа ще бъде открита Безплатна ледена пързалка за поредна година за гражданите и гостите на Варна

***
Варна.
От 17.30 часа на пл. „Независимост" ще грейне Коледната елха във Варна.


***

Велико Търново.
От 13.00 до 16.00 часа пред сградата на Община Велико Търново ще се проведе Национална информационна кампания за популяризиране на граждански здравни права и достъпа до здравни грижи.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в деня на Св. Николай , архиеп. Мирликийски Чудотворец.Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще възглави архиерейска света Литургия в храм „Св.Николай Чудотворец" кв."Христо Смирненски", град Пловдив.

***
Пловдив.
След литургията в храма на „Свето Преображение Господне" по повод деня на Свети Николай Мирликийски и тази година кметът на район „Тракия" Костадин Димитров ще организира празничен курбан за своите съграждани с подкрепата на доброжелателни дарители работещи на територията на района.


***
Самоков.
От 12.00 часа в хотел „Самоков", ще се проведе пресконференция на местната власт от БСП и членовете на Изпълнителното бюро на партията. Основните теми, които участниците ще обсъждат, са позициите на БСП след местните избори 2015г., както и левите стандарти за управлението и за предложенията като опозиция.


***
Черноморец.
От 9.00 часа ще бъде отслужена тържествена света литургия - Храм „Свети Никола".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.