• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Над 300 ученици взеха участие в чуждоезиковия театрален фестивал „Театър на думите“ в Свищов

Над 300 ученици взеха участие в чуждоезиковия театрален фестивал „Театър на думите“ в Свищов

/КРОСС/Над 300 деца от начален и гимназиален етап на обучение се включиха в  чуждоезиковия театрален фестивал „Театър на думите", организиран от СОУ „Николай Катранов" в Свищов. Младежкият форум се проведе на 24 и 25 март и е част от проекта „Мтел талант", който подкрепя развитието на млади таланти и техните проекти в областта на изкуството, науката, културата и спорта.

По време на фестивала бяха показани над 20 постановки, като в програмата бяха включени пиеси на английски, немски, испански и руски език. Целта на проекта е не само да развива артистичните възможности на учениците, но и да подпомогне тяхното чуждоезиково обучение.

Участие във програмата взеха и ученици от румънския град Зимнич, а постановките бяха разделени в две групи според възрастта на участниците. В първия ден на фестивала се изявиха деца от първи до четвърти клас. Във втория ден на фестивала своите пиеси показаха и гимназистите, като тяхната актьорска игра оценяваше жури, съставено от учители, актьори и представители на Мтел. Класацията на журито определи трите най-добри постановки, а учениците, които участваха в тях, ще получат награда - пътуване до София с посещение на театрална постановка.

С помощта на Мтел в СОУ „Николай Катранов" вече е оборудван и кът за творчески занимания, в който ученици и учители могат да обсъждат проекти или да провеждат репетиции. 

Театралният фестивал „Театър на думите" се осъществява с подкрепата на Мтел, след като през 2015 година СОУ „Николай Катранов" спечели конкурса на телекома за развитие на млади таланти „Мтел талант". С проекта си за театрален фестивал на чужди езици учениците от Свищов влязоха в оспорвана онлайн надпревара с Американския колеж в София, които защитаваха проекта си за научен форум. Чрез сайта на конкурса онлайн потребителите взеха решението кое от двете училища да спечели финансиране за своя проект. СОУ „Николай Катранов" успя да спечели конкурса с над 1 милион потребителски гласове.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.