• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

БСП: Чистките на Лукарски станали пандемия

БСП: Чистките на Лукарски станали пандемия

/КРОСС/Скандални уволнения и назначения в Министерство на икономиката ядосаха БСП.

Очевидно реформаторската страст за власт е неутолима, заяви на брифинг в парламента Атанас Мерджанов от БСП. Тя продължава и нищо не може да обясни, по думите му, новите назначения.

Кадровият погром, извършван от министъра на икономиката Божидар Лукарски, продължава, допълни колежката му Мая Манолова. По думите й, министърът предвиждал още назначения - на съученици, братовчеди, чистачки от "Раковска" 134 и разбира се кадри на ГЕРБ.

Скандални били назначенията и уволненията и в Агенцията за малки и средни предприятия, където са уволнени 7 от 53 служители. Уволнявали се от ръководни кадри до шофьори.

Мариета Захариева, ръководен кадър на СДС Красно село, е назначена за шеф на Агенцията за малките и средни предприятия. Тя е страна по граждански договор, сключен от бившия директор на Агенцията Николай Стоянов. Манолова припомни, че той е назначен в предпоследния ден на правителството на Борисов 1 от Делян Добрев.

Николай Стоянов сключил няколко кухи договора без съдържание и ангажименти. Единият е с Мариета Захариева. Той също така, по данни на червените, бил известен с това, че се готвел да разпродаде офис техниката на АМСП и да наеме външна фирма, която да извършва техническите услуги. Николай Стоянов е обвиняем по досъдебно производство за кухите договори и разследван от ДАНС.

Мариета Захариева с назначението си връща жеста и сключва кух договор с Николай Стоянов за няколко хиляди лева с разрешението на Божидар Лукарски. Предвижда се за неин заместник да бъде назначен именно Николай Стоянов. Така тандемът, източвал Агенцията за малки и средни предприятие чрез кухи договори отново се връща на власт, притеснена е Мая Манолова.

Новоназначените в агенцията пък били без стаж. Лукарски имал афинитет към помощник-нотариуси в назначенията. Смените на икономическия министър според червените станали пандемия. РБ вече бил известен като консуматорски блок, по думите на Мая Манолова.

Според Жельо Бойчев назначенията са нагледен пример за разпределянето на министерствата по един феодален принцип.

„Тези промени в редица важни институции, които имат отношение към цели сектори в българската икономика, заплашват редица наши международни ангажименти", обяви народният представител. По думите му , тези назначения са нагледен пример за разпределянето на министерствата по един феодален принцип и в момента г-н Лукарски и СДС безогледно кадруват в министерство на икономиката. „Това е политическа чистка и можем да видим до какво ниво е изчистено всичко за няколко месеца", категоричен бе Бойчев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не е проблем, че някой е сменен защото промяната е хубаво нещо. Лошото е когато този с когото някой е сменен не става за нищо, както явно е в случая!

26.03.2015 16:05:02

Анонимен

Малко е изгонил-още трябва !

26.03.2015 13:56:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.