• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

България бележи ръст в туризма заради сигурността

България бележи ръст в туризма заради сигурността

/КРОСС/ Сигурността е най-важният приоритет в туризма и Единната система за туристическа информация е сериозна стъпка в тази посока. Това каза пред Радио „Фокус" Георги Николчев, председател на Българската асоциация на собствениците в туризма (БАСТ).

„Ние се оказахме един оазис на сигурността в Европа и затова в момента отчитаме такива сериозни резултати като ръст на туристите от почти всички държави от Европа. Това е първият приоритет. След това вече започват приоритети, които са свързани с работната ръка. За тази година тя е критично малка; плажовете, които донякъде нямат стопани. Разбира се, има го и проблемът с преместваемите обекти по цялото Черноморие, които са трън в очите на всички туристи и дават много лош имидж на българския туризъм", каза още Николчев.

Според него Единната система за туристическа информация е една много сериозна стъпка, която се желае от хотелиерите, тъй като в момента, в който дойде информацията в полицията, вече се знае какви хора присъстват в хотела и тя ще може да вземе съответните мерки. „Това е стъпка, която дава една доста сериозна гаранция на всички. Надявам се, че наистина следващото лято и от есента, може би, ще имаме такава връзка", посочи също Николчев.

Той допълни, че около 10% заема т. нар. "сив сектор" в туризма.

„Много е трудно ограничаването. Просто трябват много рестриктивни мерки. От доста години говорим за това, защото в апарт хотелите много често не се знае кой почива, дали е собственикът, дали е почиващ. Това е един сив сектор от доста години насам, който трябва да бъде ограничен и то доста сериозно, защото това влияе върху целия български туризъм, но пък никой не може да ограничи хората да отдават своите апартаменти на свои близки, на свои познати. Това го има в цял свят. В тази посока трябва да се работи, особено с електронните записвания. Надявам се, че съответните органи ще направят стъпки в тази посока, защото е изключително важно за българския туризъм", каза още Георги Николчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този мишок Николчев не фалира ли? Май му взеха всичко на морето и сега дава акъл!

17.05.2017 22:10:41

Тъпак, който търси изява

КАКВА СИГУРНОСТ, КАКВИ 5 ЛЕВА? МОЛИ СЕ ДА НЕ НИ НАРОЧАТ, ЧЕ СМЕ РАЗГРАДЕН ДВОР!

15.05.2017 16:31:15

Анонимен

Георги Николчев не беше ли съветник на служебниа премиер Герджиков? По закон не може да заема никаква друга длъжност. Кога тогава е станал председател на БАСТ? Значи е излъгал в декларацията си пред КПУКИ. Прокуратата трябва да се самосезира!!!

15.05.2017 00:42:02

Анонимен

Смешник, ходи да пиеш ракийка с Огнян Герджиков и си трай! Сивият сектор в туризма в България е над 50 %, а 10 % е в белите страни. Единната система не се въвежда заради такива пишман браншовици като теб щото си плащат, за да не се въведе.

14.05.2017 21:17:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.