• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Николай Николов: Управляващите в СО ни хвърлят прах в очите за мръсния въздух

Николай Николов: Управляващите в СО ни хвърлят прах в очите за мръсния въздух

/КРОСС/ Управляващите в Столична община ни хвърлят прах в очите за борбата срещу мръсния въздух. Това коментира общинският съветник от групата на БСП Николай Николов след днешното заседание на Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори. По една от точките заместник-кметът Йоана Христова изнесе информация относно изпълнението на заложените мерки в Програмата за управление качеството на атмосферния въздух на СО за периода 2015-2020 година.

"Стори ми се, че на Йоана Христова й бяха събрали информация от медиите и тя ни я прочете хронологично. За мен този "отчет" е отбиване на номера. Опит за някакъв пиар, който е крайно неуспешен, коментира Николай Николов. - Обикновен пиар беше и зеленият билет, който беше пуснат еднократно при това в неделен ден. Същото като "уникалното" отиване на работа на кмета Фандъкова с тролей, придружена от дузина журналисти и фотографи, за да бъде отбелязано събитието. Много хитро управляващите се активизираха и за почистване и оросяване на определени квартали в София. Съвсем ясно е защо са подбрани точно "Надежда", "Красно село" и "Красна поляна". Там са поставени станции за измерване чистотата на въздуха. Да припомня само, че в цяла София те са само 5 на брой".

Според Николай Николов подобни действия са чиста проба лицемерие от страна на управляващите. "Всички квартали в София трябва да бъдат почиствани и поддържани еднакво, коментира още той. - Сега вече си обяснявам защо беше отхвърлено моето предложение да бъде поставена минимум по една станция за измерване на фини прахови частици във всеки район на града ни. Крайно цинично прозвуча и призивът на кмета Фандъкова хората да се отопляват на ток. Ако гражданите имаха пари да си позволят да се отопляват на ток, нямаше да използват за отопление, каквото им попадне".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.