• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Съдът решава дали да остави Спас/Александър в ареста

Съдът решава дали да остави Спас/Александър в ареста

/КРОСС/ Софийският градски съд решава дали да остави в ареста Спас Василев. Смята се, че той е измамил десетки хора чрез фалшив профил в социалната мрежа Фейсбук, представяйки се за Александър Николов.

На 10 октомври стана ясно, че десетки са жертвите на измамник във Фейсбук, представящ се за Александър Николов. Във фалшивия профил бил изграден образът на млад и образован човек, който много пътува по света. Николов също така е правил доста адекватни и достоверни коментари и влизал в дискусии по различни политически и социални теми. Оказа се че снимките във фалшивия профил са на млад мъж, който работи в "Еър Франс".

След като добил популярност, човекът зад фалшивия профил започнал да влиза в личен контакт с приятелите си и да се сближава с тях. След време им предлагал самолетни билети или различна техника на по-ниска цена. За целта обаче приятелите му трябвало да му дадат лична информация като ЕГН, копие от лична карта и дори номер на банкова сметка. По този начин са измамени десетки хора с различни суми пари.

Над 40 жалби за измами са получени в МВР срещу представялия се за Александър Николов. Заради медийния и обществен натиск Спас Василев бе арестуван, като първоначално от прокуратурата заявиха, че задържането е за измама във Варна, а за мошеничествата във Фейсбук го разглеждат като заподозрян.

Пред медиите Василев заяви, че съжалява и че не е престъпник. Адвокатът му заяви, че той не е искал да ощети никого, а е влязъл в омагьосан кръг, тъй като е искал да помага на свои познати като им намира евтини самолетни билети. Василев ги плащал със свои пари, но после цените се повишавали и той е взимал от следващите хора, които му дали суми отново за евтини билети, за да покрие разходите, обясни адвокатът. По думите му, Спас е търсел уважение и внимание и се представял като Александър Николов, защото не харесвал името си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.