• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Корнелия Нинова: Нов модел на здравеопазване, изработен в национално съгласие

Корнелия Нинова: Нов модел на здравеопазване, изработен в национално съгласие

/КРОСС/ „Общински и държавни болници фалират, хора нямат достъп до здравеопазване, умират. Частни болници никнат в дворовете на общинските и държавните. Потвърди го и главният прокурор. Проблемът е ясен. Ние предлагаме две стъпки - краткосрочни мерки, сега и веднага, и дългосрочни." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по БТВ. Тя обясни, че краткосрочната мярка е да се наложи временно забрана да се издават лицензи на нови частни болници.

„Защото, докато прокуратурата проверява, ще минат години и през това време ще изникнат нови частни болници в дворовете на държавните", мотивира се Нинова.

Втората мярка е да се пререгистрират държавните и общински болници от търговски дружества в лечебни заведения.

„Нека да се промени и Наказателният кодекс заради реекспорта на лекарствата. В новия рамков договор нека се преизчисли и стойността на пътеките", каза лидерът на опозицията.

„Здравеопазването е тема, която иска национално съгласие. Нека съберем специалисти, експерти политици, да сложим проблемите на масата. Нека да сложим и срок, да бъде до края на март месец. Нека постигнем някакво съгласие, да има и обществно обсъждане, и догодина, да го заложим в бюджета за 2019-та", призова Нинова.

„Като казах - моля без политическа ревност, коя партия първа го е предложила, коя партия е по-права, отговорът на ГЕРБ бе: БСП лъжат. Кажете ми как се прави така политика. Това е толкова ниско равнище на разговор. Има сфери, които изискват национално съгласие, колкото и да сме различни,колкото и да се нападаме. Това са образование, здравеопазване и демографска криза", посочи председателят на БСП Корнелия Нинова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Някой няма ли най-накрая да коментира по същество, оплювките са ни втръснали до болка. Чакаме!

07.12.2017 21:46:37

Анонимен

КОРНЕЛКА ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАПРИЛИЧВА НА ЛУНА

07.12.2017 21:13:39

Анонимен

Стана весело. Приватизацията била разбойническа. Само не разбрах кой е баш разбойника. Засега Нинова води убедително. Тя е ярко олицетворение на демагогията на БКП. Това вклююча всички производни БСП

07.12.2017 20:49:45

Анонимен

ИЗПЕЧЕНИТЕ МАНИПУЛАТОРИ ОБВИНЯВАТЕ С ВАШИ ВИНИ.

07.12.2017 20:46:13

Анонимен

БСП,БСП!По уязвим лидер от Нинова в новата история на столетницата не е имало.Те си я избраха.Нали при БСП няма лидерство,а решенията се вземат колективно.Така поне твърдят.Загубите ще са колективни и за цялата БСП.

07.12.2017 20:45:28

Анонимен

ВСИЧКО Е ПРАВЕНЕ ОТ ВСЯКО НЕЩО СКАНДАЛ.СРАМ СРАМ ЗА ТАЗИ ПОЛИТИКА ОТ ВАША СТРАНА

07.12.2017 20:39:58

Анонимен

ТВОЯТЯ ПОЛИТИКА Е ОТ ВСИЧКО СКАНДАЛ И ПОСЛЕ БЕЗПЛОДНИ РЕШЕНИЯ.

07.12.2017 20:39:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.