• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Корнелия Нинова: Г-н Борисов, отстъпете, след като сте изморен и не можете да управлявате!

Корнелия Нинова: Г-н Борисов, отстъпете, след като сте изморен и не можете да управлявате!

/КРОСС/ Заливат ни скандали, започна в словото си пред заседанието на Националния съвет лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова информира членовете на пленума, че ГЕРБ са предложили и на социалистите да участват в пазарлъка за отпадане на преференциите в Изборния кодекс.

Този модел трябва да бъде сменен, бе категорична Нинова.

"Това беше сговорът между ГЕРБ и ДПС. ДПС спасиха и правителството и мнозинството, както признава г-н Цветанов", каза Нинова по повод на договореностите в парламента за отпадане на преференциите в Изборния кодекс.

"Скритите взаимоотношения ГЕРБ - ДПС получиха видимост. Това е управляващото мнозинство ГЕРБ - ДПС - ОП! И нека българските граждани да го знаят", подчерта тя.

Премиерът се скри. Г-н Борисов, отстъпете, след като сте изморен и не можете да управлявате страната, призова тя по повод на мълчанието на Бойко Борисов по скандала "Ало, Банов".

"Г-н Борисов, или сте премиер и поемате отговорността за всичко, или просто заявете, че сте изморен и и отстъпете пътя за предсрочни избори", бяха точните думи на Корнелия Нинова. „Интересно е, че на фона на тези горещи събития и в България и със загубата на доверие с тези международни скандали отвън, премиерът Борисов, който обикновено е активен и поема отговорност за всичко, се скри“, подчерта Нинова. Според нея редките изявления на Бойко Борисов не могат да бъдат приемливи за премиер на държавата и лидер на управляващата партия.

„По скандала „Ало, Банов съм“, което е корупция на най-високо равнище чрез министри, той казва: „Не искам да влизам в това“. Как не искаш да влизаш? Това е твой министър, това е твоят Министерски съвет. Там се договаряте как да крадете пари и ти не искаш да влизаш в това. По Изборния кодекс казва: „Те нека си говорят, аз нямам отношение към това. Прехвърлил съм го на парламентарната група“. Г-н Борисов, или сте премиер и поемате отговорността за всичко, което се случва и във вашата група и решенията на мнозинството и като премиер на страната, или просто заявете, че сте изморен и не можете да правете това и отстъпете пътя за предсрочни избори и да дойдат и партии, и хора, които могат не само да стабилизират държавата, но и да й дадат друг път за развитие“, обърна се към премиера Бойко Борисов лидерът на БСП Корнелия Нинова.

БСП няма да спре дотук с Изборния кодекс, каза още Нинова и обяви: „Подготвили сме сигнала до Венецианската комисия!“ Корнелия Нинова отново се обърна към президента с предложение да наложи вето на измененията в изборните правила. „Нашите колеги юристи работят по конституционна жалба. Най-важното в този спор е да не позволим базисни ценности на българското общество да бъдат заличени“, каза още Нинова. 

Бизнесът е подложен на инквизиция, неравенствата се задълбочават, а правителството не прави нищо, за да ги коригира, каза в началото на речта си на "Позитано" 20 Корнелия Нинова.

Новите сметки изядоха минималното увеличение на доходите, икономически авторитети предупреждават за спадане на темповете на икономиката, изтъква тя.

Кражбите в управлението продължават, задкулисие цари в обществените поръчки, бе категорична лидерът на БСП.

"С „Гебрев“ и евентуалното пране на пари във Венецуела ГЕРБ ни отдалечеват със светкавична скорост от европейското бъдеще - Шенген и Еврозоната", каза още Корнелия Нинова.

"С отравянето или опита за убийство на г-н Гебрев и евентуалното пране на пари от Венецуела през България. Четири години българските институции, българското правителство е знаело за първия случай за г-н Гебрев, защото е правило разследване и си е мълчало. За да дойде момент външни партньорски служби и посланици да поставят много категорично въпроса в България.

Второто събитие с международен привкус - това за съмнение за пране на пари от Венецуела през българска банка, се случи в момента, в който българското правителство излезе с позиция срещу президента Мадуро. В същото време държавната петролна компания е превеждала пари в България. Това е стряскащо и показва няколко неща. Ако българските служби и институции за знаели за това и са го премълчали, те са съучастници. Ако не са знаели, то те са неспособни да гарантират националната сигурност на България“, подчерта лидерът на БСП.

 Заседанието на Националния съвет на БСП започна с кворум от 126 души.

Дневният ред, който бе одобрен, включва: лидерът на БСП Корнелия Нинова представя доклад за актуалната политическа обстановка, коалиционната формула за участие на БСП в евроизборите, актуализиране на Правилника за регистрация в БСП и осъществяване дейността на идейно-политическите и професионално-творческите партийни структури.

На вниманието на членовете на Националния съвет на БСП се поставя и избора на нов главен редактор на вестник „Дума“. Процедурата по избор на нов главен редактор бе открита от Националния съвет на партията на 11 ноември 2018 г. Кандидатите за длъжността са двама: Ивелин Николов и Таня Джаджева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ти ли ще го заместиш,бе вампир !

18.02.2019 05:51:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.