• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Нинова: Апелирам за обединение по темата за националния суверенитет

Нинова: Апелирам за обединение по темата за националния суверенитет

/КРОСС/ "Апелирам за национално обединение по темата национален суверенитет, граници на България, сигурност на всеки български гражданин". Това каза лидерът на "БСП за България" Корнелия Нинова.

„Турция се меси във вътрешните ни работи с изказвания на министри, на кметове, с действията на посланика, който подпомага една определена партия, протурска, с изказванията на президента Ердоган. Това е абсолютно неприемливо", каза Нинова. Тя отбеляза, че ако е министър-председател, категорично ще заяви на турската страна да не се меси във вътрешните ни дела.

По думите ѝ страната ни трябва заедно с другите лидери на европейски държави да имаме единна позиция, че спрямо ЕС не може да има такова отношение - всички заедно, а не всяка поотделно да застанем срещу тази обща заплаха.

Според Нинова отношенията между София и Анкара са се изострили по време на предизборната кампания у нас, тъй като има конкретна протурска партия, която открито и грубо води политиката си в България в полза на чужд интерес.

„Партия ДОСТ е абсолютно неприемлива, тя е протурска партия. Ердоган чрез нея провежда протурска политика в България и се меси във вътрешните ни дела. Това не може да го допуснем в суверенна България и е една от темите, по които бих се обърнала към всички лидери на политическите партии. Поне по няколко да бъде българи и да бъдем държавници, да забравим различията си и да кажем ,че България в този случай стои над всичко, че нямаме различия помежду си и ще се обединим да защитим нейния интерес и суверенитета ѝ", коментира Нинова.

По думите ѝ да имаш позиция и да защитиш Отечеството и Родината си, не означава, че късаш отношения. Тя добави, че на този етап не необходимо да се затваря границата ни. Но тя трябва да се пази.

Нинова обвини ГЕРБ за лошата охрана по границата ни и недовършеното преградно съоръжение. „Три пъти повече бежанци се хващат на сръбската граница, отколкото на турската - това е разграден двор. Нищо не направиха тези две години", каза още лидерът на БСП. Тя добави, че би отменила постановление 208 за заселване на бежанци в българските общини, прието от ГЕРБ.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.