• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Нинова: Прегръдката между ДПС и ГЕРБ ме изненада

Нинова: Прегръдката между ДПС и ГЕРБ ме изненада

/КРОСС/ "Няма никакъв риск държавата да остане на червено в сферата на здравеопазването, а и по принцип." Това каза в предаването на БТВ „ Лице в лице" Корнелия Нинова, депутат от Коалиция за България.

"Към шестте месеца, тоест за полугодието, събраните приходи са в размер на 47 процента, а разходите в държавата също са около тези проценти. Фискалният резерв е сериозен, а има и доста буфери, с които страната може да използва, за да посрещне различните нужди", добави депутатът.

Тя добави, че подкрепя нуждата от актуализация на бюджета от Здравната каса, но очевидно парите ще трябва да се търсят по друг начин. Тя заяви, че има начини парите пак да дойдат с трансфер от държавния бюджет, но това да не стане чрез актуализация на бюджета.

Според Корнелия Нинова нито Атака, нито ГЕРБ ще се върнат в пленарната зала и едва ли следващата седмица ще има каквато и да е актуализация на бюджета.

Тя заяви, че е учудена от поведението на колегите си от ДПС, понеже те заедно са приели бюджета за 2014 година, били са заедно по редица други политики и сега те са се обърнали на 180 градуса.

Депутатката от Коалиция за България добави, че според нея наистина е имало нещо поискано и недадено в отношенията между двете партии и това е една от причините за разрива между тях.

Нинова отчете като сериозна грешка неподписването на солидно и прозрачно коалиционно споразумение.

Според Корнелия Нинова Михаил Миков има качествата да се справи с кризата и да извърши промяна към по-добро на левицата, но ще зависи и от екипа, който ще е с него каква работа ще свърши, защото един лидер колкото и да е амбициозен не може да се справи сам.

Според нея в националния съвет на партията трябва да влязат правилните хора, които да вършат както трябва работата си - на централно ниво, за да вършат оперативната работа, на местно ниво - да се срещат с хората и така нататък.

"Политиците трябва да се обединят сега и за в бъдеще около няколко национални приоритета, които да следват, независимо кой ще бъде на власт - демографската криза, здравеопазването, образованието и земеделието", каза още Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тъпа ку , рво , опорната точка не минава !

30.07.2014 21:59:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.