• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

К. Нинова: Подготвяме план за развитие на страната, различен от това, което правят управляващите

К. Нинова: Подготвяме план за развитие на страната, различен от това, което правят управляващите

/КРОСС/ „До края на тази година БСП ще бъде готова със секторен национален план за развитие на България, който да е различен от това, което прави настоящото управление. Това ще бъде цялостна визия как трябва да изглежда България след 5-10-15 години", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БНР. Тя бе категорична, че левицата иска предсрочни парламентарни избори. „Съсипията в държавата не може да продължава. Загробване с дългове, никакъв растеж на икономиката, всичко в социалната сфера е замразено, задават се големи проблеми с еврофондовете. Всичко върви надолу. Всеки ден с това управление е загуба за държавата", категорична бе Нинова. По думите и политическият пазарлък между управляващите партии не ражда политики, не дава резултат. „Това е чист пазарлък за постове и е стъпка напред - две назад", коментира лидерът на левицата. Според Нинова политиката на управляващите ражда несигурност в държавата, спира инвестициите отвън и интересът към страната.

По думите й, БСП тръгва по пътя на връщане на доверието, а лявомислещите трябва да повярват, че БСП е техният представител в парламента. Нинова обясни, че целта е да се вдигне БСП - и организационно, и като хора, които ще я последват извън нея. „Тези хора искам да убедим, че този път това е партията, която ги представлява, че няма да ги излъже, няма да ги предаде. И ако повярват, че има друг път - алтернатива на това управление, да тръгват с нас. Истинската причина за предсрочни избори може да бъде националната енергия, хората които са много недоволни, а те са много", категорична бе Нинова.

Лидерът на социалистите каза също, че следващата събота ще бъде свикано ново заседание на НС на БСП, на което ще се проведе избор за национален предизборен щаб и уточняване на правилата за вътрешнопартийното допитване за президентската кампания. „Незабавно започват срещи с неправителствени организации и ляво мислещи хора, които не одобряват политиката в момента, но до сега не са разпознавали БСП като своята партия", обясни Нинова. Тя подчерта, че именно с тези хора ще започне изграждането на алтернативата.

По отношение на вътрешнопартийната политика, Корнелия Нинова обясни, че новоизбраното бюро на БСП отговаря на принципите на партията - разделение на властите на ръководство на Парламентарната група и ръководство на партията, с различни участници в тях. „Нужно е да се отразяват различията в БСП - като професионална подготовка, като политически опит, и като възраст", обясни тя.

Нинова каза още, че в началото на идната седмица ще се състои изнесено заседание на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, на което трябва да се уточнят няколко антимонополни и социални закона, които се готвят, за да бъдат внесени в НС. „Изнесеното заседание е в изпълнение на ангажиментите ни от Конгреса за връщане на държавата в икономиката, помощ за малките и средни предприятия и за връщане на социалната държава", обясни председателят на БСП. Тя допълни, че след това, във вторник следва и изнесено заседание и на ИБ на НС на БСП в Благоевград, като членовете на бюрото ще се разпределят и ще обиколят 14-те общини в региона, а след това ще се съберат и ще обобщят проблемите, които са срещнали, както и националната политика.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.