• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Нинова: Отговорът на АПИ на искането ни за проверка на магистралите е опит случаят да се замете

Нинова: Отговорът на АПИ на искането ни за проверка на магистралите е опит случаят да се замете

/КРОСС/ „Получихме отговор от АПИ на нашето искане за проверка на строителството на някои отсечки от магистралите в България. Този отговор е опит да ни се хвърли прах в очите и случаят да се замете. В него има неверни твърдения". Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. Тя заяви, че е абсурдно да не може да се направи проверка на вече построен път. „В отговора се твърди, че такива проверки могат да се правят само по време на строителството, но не и когато то приключи. Неприемливо е и твърдението, че такива проверки трябва да се правят в лаборатория, посочена от изпълнителя. Това не може да гарантира обективност", заяви Нинова. Във връзка с отговора на Агенцията, лидерът на левицата коментира, че е неприемливо опозицията да дава експерти на АПИ, за да решат проблемите на строителството на пътища. „За нас това означава или некомпетентност, която АПИ признава, или е поредният опит да ни накарат да се сговорим - чрез наши експерти, строителите и Агенцията и да заметем случая", обясни председателят на БСП. Корнелия Нинова заяви, че левицата настоява за трета, независима страна - европейска независима лаборатория, която не е оперирала досега в България.
„Успоредно с нашата кореспонденция с АПИ, Камарата на строителите организира подписка сред своите работници", обяви още Корнелия Нинова. Тя добави, че подписката е за „преустановяване необоснованите и неподкрепени доказателства, публични твърдения за корупция и злоупотреби в строителството. „Когато казваме нещо, не го твърдим необосновано, а се подписваме под него с имената си. Такова твърдение е подадено в българската прокуратура. Там има и сигнал със същите твърдения подаден от ОЛАФ", каза още Нинова. Тя се обърна към Камарата и попита - защо не направят подписка срещу ОЛАФ, а я правят срещу опозицията, затова, че търси истината.

Елена Йончева: Забраната за техническа експертиза, след получаване на Акт 16, е необоснована
„В последния доклад на Държавния департамент на САЩ за инвестиционния климат в България се казва, че „Корупцията в България е ендемична и е свързана с големите инфраструктурни проекти". Кои са големите инфраструктурни проекти?". Това попита говорителят на ПГ на „БСП" за България Елена Йончева. Тя добави, че след получаване на Акт 16 няма никакво законово основание, което да забранява извършване на техническа експертиза. Йончева каза още, че когато има съмнение и явни повреди на пътя, такава е необходима, защото не е изключено да има недобросъвестно съставени протоколи и лабораторни изследвания. „За пътя в Своге пише, че качеството му е перфектно, включително и в тези 360 м., където загинаха 20 души в катастрофата с автобуса, а след това български министър обяви, че в него са вложени недопустими материали. Направил ли е строителят необходимите ядки на всеки 2000 кв. м.?", попита още народният представител. Елена Йончева обясни, че БСП ще посочи конкретните точки от пътищата и магистралите, от които да бъдат взети ядките. „Всички отсечки, които сме заложили в писмото до АПИ, са построени или ремонтирани през последните 5 години, това е периодът на устойчивост, според европейските изисквания", обясни още тя. Народният представител обяви, че БСП няма да създава експертна група, защото европейските лаборатории, които се занимават с това, имат достатъчна експертиза.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

НАД 60 МИЛИОНА ФАЛШИВИ ПРОФИЛА РАЗПРОСТРАНЯВАТ ФАЛШИВА ИНФОРМАЦИЯ. И БСП НЕ ОТСТЪПВАТ ОТ ТАЗИ ИЗВАДКА

05.12.2018 20:02:46

Анонимен

НЯМАМЕ ВРЕМЕ ЗА ГУБЕНЕ ТЕ НИ НАЛАЗИХА

05.12.2018 20:00:21

Анонимен

ЕК С ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ СРЕЩУ РУСКАТА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ПРЕДИ ЕВРОВОТА

05.12.2018 19:59:28

Анонимен

ВИЯТ НА УМРЯЛО

05.12.2018 18:48:27

Анонимен

ЕМИ ХАЙДЕ МА ЕЛЕНО ДЕЙСТВАЙ А НЕ ДА СЪСДАВАШ МЕДИЙНИ ДИМКИ

05.12.2018 18:48:15

Анонимен

Недостатъкът на новите магистрали е, че са тесни. Затова са многото катастрофи.

05.12.2018 17:43:03

Българин

Ти изрод такъв, какво си въобразяваш, като целиш да унищожиш народа си и държавата БЪЛГАРИЯ , която е създадена с от велики мъже, не като теб жалък престъпник.

05.12.2018 13:57:15

До примиерът

Уважаеми, ти че си тиква е ясно на всички. Че си простттт ни е известно. Изясни ни обаче, как така Цецко пъпеша ти слугува, както ПАЖ не слугувал на краля се.

05.12.2018 13:51:35

Боко

А бе вие луди ли сте, аз с какво ще си изхранвам любоници те си. Те искат палати, яхти , острови , това го подсигурявам, но за жалост и искат твърд чилик, а аз вече го нямам. за туй ще ви дера кожите белким с другите неща да компенсирам.

05.12.2018 13:44:21

Анонимен

Всичките са за затвора, начело с боко пожарникара .

05.12.2018 13:38:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.