• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Нинова: Цветанов показа некомпетентност, а 100-те дни на правителството са катастрофа

Нинова: Цветанов показа некомпетентност, а 100-те дни на правителството са катастрофа

/КРОСС/ Ще съдя всички, които свързват името ми и това на БСП с корупция около „Цанков камък" и нямам намерение да се отказвам от подобни действия ако се наложи. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя уточни, че изказването от вчера на Цветан Цветанов относно показания от нея документ от прокуратурата за това свързана ли е по някакъв начин с проекта и обвинението, че е излъгала, че отговорът е от главния прокурор, като пример за некомпетентността на зам.-председателя на ГЕРБ.

Подписът на наблюдаващия прокурор в документа не е заличен, за да се излъже, че документа е изпратен от главния прокурор, ами заради Закона за защита на личните данни и забраната подобни документи да се изкарват публично с име и подпис. Би трябвало един бивш министър на вътрешните работи да знае подобни неща, коментира Нинова.

Но в случая аз съм маловажна, а трябва да се запитаме защо се изкара отново темата с "Цанков камък"? Причините са няколко и са съществени. Първата е, че се цели да се отвлече вниманието от кражбите и скандалите при управляващите. По-съществената обаче причина е нашето предложение за антикорупционен закон, защото то очевидно плаши управляващите. Той събира все повече одобрение и за правителството е ясно, че ако предложението ни бъде прието, наистина ще има битка и борба с корупцията. За това управляващите хвърлят димки, защото не може корумпирани да се борят с корупция.

Първото правителство на Бойко Борисов също трябва да си понесе отговорността за "Цанков камък". Те го завършват през 2010 година. Ние искаме цялата истина по случая да се разкрие до край и нищо да не се потулва. Аз не съм специалист по язовири и не мога да кажа дали това е басейн за 1 млрд. лева. Управляващите се скриха последните 5 дни. Хвърлиха димката и изчезнаха, уплашиха се. Този случай не трябва да остава така. Всичко трябва да излезе наяве и случаят да се разплете до край. Който е виновен, ако има виновен, трябва да си понесе отговорността. Ние искаме справедливост, категорична беше Нинова.

Според нея първите 100 дни на правителството са меко казано катастрофа. Това са месеци на скандали, кражби и далавери. Правителството управлява 100 дни без програма. Тези хора отвориха война между институциите. Натрупаха напрежение в обществото и станахме свидетели на няколко протеста - на полицаите, на майките на деца с увреждания и редица други. Това са фактите, каза още лидерът на БСП.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

превъзбудената Нинова, която се изхвърля в твърде крайни посоки

24.08.2017 06:52:37

Анонимен

ТИ СИ КОМПЕТЕНТНА ПО ЛЪЖИ И ФАЛШИВИ МАНИПУЛАЦИИ.ДЕКИШ ФАЩАТ САМО ЧЕРВЕНИ И ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА.

24.08.2017 06:49:30

Анонимен

ЛЪЖЛИВАТА ДРУГАРКА ПАК СЕ ПРЕВЪЗБУДИЛА.НЕ Е ТОВА ТЕМАТА НА ДЕНЯ.КОЛКО И ДА СЕ ПЪНЕ.НА ХОРАТА ИМ ОМРЪЗНА ОТ ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ.

23.08.2017 18:03:12

Анонимен

Б.Б. е бащата на корупцията у българско.

23.08.2017 14:14:49

Анонимен

Ако не се крадяха милиарди всяка година от обществените средства, щяха ли стотиците партии у нас така яростно да се борят за властта? Преди първия си мандат, Б. Борисов заяви, че годишно "изтичат" около 10 милиарда. Сега твърди, че сред политиците корупция няма....

23.08.2017 12:05:19

Лъжата е в гените на седесаро - бесепарката.

23.08.2017 11:34:28

хаха

Е какво да каже, че са много добри и няма нужда от нея? Комунягите плюят всичко, което не може да им се препише. А после ако трябва обръщат палачинката. Стига да им е изгодно.

23.08.2017 09:49:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.