• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Нинова: Депутат от управляващите заплаши с уволнение легитимно избран шеф на институция

Нинова: Депутат от управляващите заплаши с уволнение легитимно избран шеф на институция

/КРОСС/ „Току-що депутат от управляващото мнозинство заплаши избрания легитимно председател на Бюрото за контрол на СРС". Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с изказването на председателя на Правна комисия Данаил Кирилов след приемане на доклада на Националното бюро за контрол на СРС за 2016 г., в което той поясни, че на следващата процедура по избор на председател на бюрото, ще знае какво да пита, предаде репортер на Агенция „Фокус".

„Гласувах „против" доклада на Бюрото за контрол на СРС, защото бе използван по груб политически начин и за манипулация на общественото мнение", обяви Кирилов по повод дебата и приемането на Доклада за дейността на Бюрото за контрол на специални разузнавателни средства.

Според него с този доклад се създава внушение, че съществуват еди-какви си проблеми.

"При това в дебата, ние дадохме възможност на един от членовете на колективен орган да изразява лични мнения. Никой в дебата не попита за кои от тези констатации, за кои от тези внушения имаме решение на този колективен орган, с пълен или с частично непълен състав. Това не е в полза на обективната истина, както не е в полза на развитието и правоприлагането. Живот и здраве до следващата процедура по избор на председател на Бюрото, ще знам какво да питам", коментира Кирилов.

Според Корнелия Нинова това е поредната капка в морето от грубото погазване на принципите на правовата държава.

„Този човек тук е в качеството си на директор, на Националното бюро, което ние сме избрали. За това, че е казано мнението на това Бюро, вие го заплашвате с политическо уволнение", каза Нинова и се обърна към председателя на Народното събрание и заяви, че е очаквала да изгони Данаил Кирилов от трибуната.

„Вашите заплахи за неговото уволнение са политически натиск, за това че говори истината. Това е злоупотреба със свободата на словото, с професионалната свобода, с каквато искате свобода", се обърна Корнелия Нинова към Данаил Кирилов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.