• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

БСП започна консултации с президента и главния прокурор за съдебната реформа

БСП започна консултации с президента и главния прокурор за съдебната реформа

/КРОСС/ От приказки за съдебната реформа да преминем към действия - БСП започва консултации с президента, главния прокурор и други заинтересовани страни по темата. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция във връзка с Антикорупционния закон и съдебната реформа, предаде „Фокус".

Нинова заяви, че БСП е против начина на съставяне на звеното, предложен от управляващите. По думите ѝ той е механичен сбор от органи и хората в него остават същите. Според нея това е опит на изпълнителната власт да овладее и това звено.

Нинова заяви, че БСП има алтернативно предложение специалната дирекция в ДАНС да бъде извадена от там, само тя да представлява това звено и да има разследващи функции. Тя обясни, че идеята на БСП е директорът на това звено да се назначава от президента, членовете да се избират от парламента с две трети мнозинство.

„Целта е този орган да бъде независим", заяви лидерът на БСП.

„Вчера проведох разговори с президента Румен Радев, главния прокурор г-н Цацаров, висшия адвокатски съвет, председателя на ВАС Георги Колев", каза Нинова.

Тя поясни, че е разговаряла и с декана на Юридическия факултет към СУ и с представители на Съюза на съдиите. Нинова уточни, че не е разговаряла само с председателя на ВКС Лозан Панов, тъй като той е в отпуск.

„Представих нашия проект и ги информирах, че днес ще получат официално писма, покани за започване на консултации, като ги каним това да се случи в Народното събрание. С оглед на ангажиментите на всички, тях се уговорихме да се случи между 21 август и 10 септември. Всички приеха да участват в такива консултации по нашия проект и да дадат своето становище. Графикът и точните дни ще уточнят екипите помежду ни", заяви Корнелия Нинова.

„Има един проект, който е предложен от правителството, ето алтернативно виждане. Искаме чрез тези консултации, аргументи „за" и „против", обществото да чуе за какво спорим и най-доброто да бъде вето като решение. От приказки за съдебна реформа да преминем към реални действия", посочи Нинова.

По думите ѝ, ако това не се случи, пипалата на паралелната държава ще продължава по същия начин и народът ще продължава да обеднява.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ТИЯ ОЩЕ ЖИВЕЯТ ПО ОРЕШАРСКОТО ВРЕМЕ.БООЖЕЕ

04.08.2017 20:37:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.