• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Корнелия Нинова: Искането на ГЕРБ за разследване на приватизационните сделки е показно за пред Брюксел

Корнелия Нинова: Искането на ГЕРБ за разследване на приватизационните сделки е показно за пред Брюксел

/КРОСС/ "Нашето искане за оставки е заради фактите изнесени във филма на Елена Йончева „Границата". Тя добави, че в него има свидетелски показания на служители, че има организиран трафик на мигранти, че има плащане за това и че има замесени служби, институции, на високо държавно равнище. Заради това искаме оставката на министър Радев. Оставката на Валери Симеонов я искаме заради позицията му по изграждането на оградата, която е „Великата българска стена", заради това, че член на неговата партия е участвала в трафик и сключи споразумение със съда", обясни в сутрешния блок на бТВ лидерът на "БСП за България" Корнелия Нинова.

Тя коментира, че нито тя, нито Елена Йончева смятат да съобщят името на свидетеля, чийто показания са били използвани във филма за границата. "Търсим възможности този човек да бъде привлечен като защитен свидетел, за да може да си даде показанията по легален път. Ако това стане вече прокуратурата и съдът ще преценят дали да кредитират неговите показания като достоверни", каза Нинова.

Снощи късно изтече информация за доклада по наблюдение от Брюксел, който е тежък шамар за България. При активната външна политика на премиера - прегръдки, целувки, неговото политическо семейство от ЕНП ни дават доклад и то преди председателството, в който се казва, че комисията не може да стигне до заключението, че което и да е от техните изисквания е изпълнено напълно. Става въпрос за борба с корупцията, организирана престъпност и съдебна система. Затова мисля, че този ход на ГЕРБ, да поискат разследване на приватизационните сделки на прехода е бил отчаян последен ход пред Брюксел, с който да кажат - ето, ние имаме сега проблеми с корупцията, но проблема не е бил при нас, а той е бил двадесет години назад и сега ние почваме да го борим", коментира Нинова.

Второто съмнение на Нинова обаче е по-сериозно. "Ние предлагаме концесиите да бъдат част от този преглед на Прехода - кой даде подземните богатства, водите на България, ценните метали, при какви условия и така нататък. И от ГЕРБ казват, да, добре, концесиите са част от този Преход. Днес обаче внасят Закона за концесиите, в който се подготвя, извън европейската директива, която ние ще подкрепим, защото е добра, концесия на летище София се готви чрез този закон, концесия на "Български пощи". Какво казват според нас - лицемерно за пред хората, пред опозицията, давайте, сядаме, говорим, концесиите преглед, само че не гледайте как ние в момента чрез този закон, който президента върна с вето, ще раздадем едни концесии", коментира още Корнелия Нинова.

По думите ѝ днешният ден в парламента ще е тест за управляващите. „Ако подкрепят нашия закон да спре приватизацията сега, значи говорят истината. Ако го отхвърлят, която аз мисля, че ще стане, тези хора едно говорят, за да замазват положението, а друго правят на практика. В такава имитация ние няма да участваме”, категорична беше Нинова.

„Ако си въобразяват, че ще ни вкарат в разговор и промени, които са имитация и няма да доведат до резултат, за да си прикрият сегашните далавери, много се лъжат”, подчерта още лидерът на БСП.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тая шантонерка, дето не може да си спомни през 1999 г. на колко години е била и за колко $ прибра "Гехноимпекс" и кой й ги даде най-после трябва да й се намери майстора!?

15.11.2017 10:38:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.