• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Корнелия Нинова: Прави се опит да да се принизи президентската институция и специално Румен Радев

Корнелия Нинова: Прави се опит да да се принизи президентската институция и специално Румен Радев

/КРОСС/ Според мен спорът между „Грипен" и Ф-16 не е технически кой е по-добрият самолет, а спорът в случая е политически и междуинституционален и се прави опит да бъде принизен авторитета на президентската институция и специално президента Румен Радев и именно заради това се създаде комисията за „Грипен". Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Когато президентът беше на официално посещение в Гърция, той заяви, че трябва да бъде създаден единен орган за борба с корупцията, в който да се обединят всички досегашни и очевидно някои хора се уплашиха от това и започнаха да атакуват господин Радев. Но не си мислете, че всички атаки, които в момента наблюдаваме от страна на Цветан Цветанов стават без съгласуването и съгласието на Бойко Борисов. Това, че премиерът се срещна тези дни с президента Радев, това беше един добър театър от негова страна - може да се каже, че в момента Борисов и Цветанов играят на доброто и лошото ченге в случая.

Комисията за избор на нов военен изтребител си е свършила перфектно работата, а и трябва да се отбележи, че сроковете за излизане със становище на комисията са били заложени още от кабинета „Борисов 2", отбеляза още Корнелия Нинова.

„А и в крайна сметка самият Бойко Борисов беше на посещение в Швеция, където е била обсъждана темата за евентуалния избор на „Грипен", така че не може да се обвинява президента Радев, че е лобирал за този изтребител. Защо премиерът не отиде на посещение другаде", запита лидерът на БСП.

По отношение на създадената комисия за скандалите около НДК, Корнелия Нинова изрази надежда, че тя ще стигне до истината за случвалото се там.

„Но за първи път видяхме нещо различно в ГЕРБ, защото там се сблъскаха две различни лобита, които взаимно се обвиниха в корупция. Неофициално може да се каже, че от едната страна беше Румяна Бъчварова, а от другата беше Лиляна Павлова - Бойко Борисов се опита да лавира между тях и да успокои нещата, но неуспешно", каза още Корнелия Нинова.


Лидерът на левицата коментира и темата за създадената преди време по искане на БСП Комисия за неплатени заплати на работници.

„Днес в парламента тя ще се отчете и ще стане ясно какво за в бъдеще ще очаква работниците. Искам да каже, че ние не сме доволни от работата на тази комисия, защото излиза с половинчати предложения. Днес тя ще излезе с предложения да се увеличат правомощията на Инспекцията по труда и фирми, които дължат пари на работници да не участват в обществени поръчки. Набляга се на финала на проблема на репресията. БСП ще излезе с отделно предложение - ние предлагаме да се реши проблема на източника, проблемът е, че се прехвърлят фирми на клошари, на роми и така нататък. Предлагаме промяна в закона, която да затруднява прехвърлянето на фирми.

На второ място предлагаме, когато фирма държи пари на банки, държава и работници, вместо работниците да са накрая, когато трябва да се изплащат средства, те да са на първо място като кредитори.

На трето място тя коментира, че във Фонда за обезщетения за заплати има 240 милиона и те стоят неупотребени и хората не могат да си получат заплатите от този фонд. Ние предлагаме облекчена процедура, с помощта на която хората да могат да си получат парите от този фонд", допълни Нинова.

Лидерът на БСП отбеляза също така, че едва от една седмица парламентът е започнал да работи нормално и да разглежда и обсъжда законопроекти, за разлика от първите два месеца, но за съжаление продължават да не се разглеждат законопроекти на опозицията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами той Резидента/на Решетников/ май сам се натресе в тази схема, от простотия!?

06.07.2017 10:41:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.