• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Нинова: България е носителят на това богатство, азбуката, и трябва да си го защитим

Нинова: България е носителят на това богатство, азбуката, и трябва да си го защитим

/КРОСС/ „Изненадващо е изказването на Путин, неприемливо е. България е носителят на това богатство, азбуката, и ние трябва да си го защитим". Това коментира пред Нова ТВ лидерът на „БСП за България" Корнелия Нинова. Според нея това е сигнал към нас. „Не мога да гадая какъв. Но бързо и умерено отговориха и премиерът, и външният министър", допълни тя. „Смятам, че реакцията е достатъчна", коментира тя.

„Кабинетът „Борисов 3” започна с фалстарт. Те се отказаха от предизборни обещания. Второ, нямат програма. Втори месец парламентът не работи. Трето, нямат екип. Темата европредседателство не върви, тя е сведена до ремонта на НДК. Има напрежение в обществото – протести на майки, на еколози. Вкараха един закон за земеделските земи и той беше лобистки. Видяха малко натиск и го изтеглиха”, коментира политическата ситуация лидерът на БСП. 

„Не е европейско и цивилизовано поведението на част от "Обединените патриоти". Изненадани сме, че политическото семейство на ГЕРБ приема това", заяви Нинова за скандала със снимките с нацистки поздрави. „Всяко насилие над човешко същество е осъдително. Нека не правим исторически преглед. Осъждаме подобно поведение", добави лидерът на социалистите. „Разграничаваме се от всяка проява на насилие, човекът е свободен и има право да изявява себе си", каза тя.

Тя потвърди, че и днес БСП е на мнение, че програмите им с "Обединените патриоти" са били най-близки в предизборната кампания, но се разграничават от подобни прояви. "Програмата на БСП беше най-близка с тази на Обединените патриоти и го потвърждавам и днес. Те обаче вече се отказаха от нея. Винаги сме осъждали крайните им прояви на насилие", каза тя.

„Ако съм искала да си разчистя терена щях да го направя. Нямам подобно намерение", това коментира лидерът на БСП по повод излизането на Гергов от ИБ на партията след срещата в ЦУМ. „Ние оценяваме участието на нашия представител. Ние носим политическа отговорност за членовете на ръководство на БСП, затова не оценявам участието на Цацаров. Ние не даваме оценка. Искаме само да си свърши работата в съдебната власт. Нашата работа е да свършим обещаното по законов ред, това и правим", категорична бе Нинова.

Попитана, дали българските политици се страхуват от главния прокурор, независимо кой е той, тя отговори отрицателно. „Подкрепихме това, той да идва в парламента на всеки три месеца и да бъде изслушван. Днес ние внасяме конкретни законодателни текстове, които ще решат част от проблемите в съдебната система. Каня всички депутати да ги подкрепят”, заяви Нинова. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

О, неразумний български юроде, досега се натягаше и сервилничеше, викайки с всички средства, че пишем на „славянска писменост“. Но Великият Маниту ни светна – не била „славянска“, а „македонска писменост“. Да ви е честито братя българи! Очаквайте следващото откритие идващо от страната на мужиците, че българите говорят на „източно-македонски диалект“. Някои сънуват за „велика Македония“ с провинция България.

25.05.2017 09:24:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.