• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Корнелия Нинова: Докато съм председател на БСП, широка коалиция с ГЕРБ няма да има

Корнелия Нинова: Докато съм председател на БСП, широка коалиция с ГЕРБ няма да има

/КРОСС/„Увеличението на доходите не се разходва справедливо, спрямо нуждите на хората. Пенсионерите и младите семейства са най-ощетени". Това заяви в предаването „Плюс-Минус" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че левицата ще продължава да настоява за актуализиране на пенсии, и то още от бюджета за следващата година. Трябвало парите за възрастните хора да се преизчислят със средноосигурителния доход за 2013 г. Това щяло да струва на хазната около 800 млн. лева, които може да дойдат от приходите при повишаване на максималния осигурителен праг - до размера на 10 минимални работни заплати.
„Пенсиите не са осъвременявани от 2008 г. насам. Увеличението от 5% от юни ще бъде изядено още през юли с повишението на цените на ток, вода и др.", обясни Нинова. И допълни, че синдикатите също са на мнение, че тази стъпка трябва да бъде предприета, както и да се увеличи обезщетението за безработица.

Социалистите предлагат още да се въведе данък „дивидент", защото „8000 души у нас изписват 7 млрд, лева, а 2,5 млн. души са с минимални доходи и освен това върху дивидента плащаш 5% данък, а върху дохода от труд - 10 на сто", поясни лидерът на БСП.

Според нея и съпартийците й не трябва да се повишава налогът върху старите коли.Нинова потвърди, че партията й продължава да настоява за оставка на кабинета "Борисов" 3 и провеждане на предсрочни избори.

"Докато съм председател на БСП, широка коалиция с ГЕРБ няма да има, нито финансова обвързаност", категорична бе Нинова.

Корнелия Нинова заплаши открито вътрешнопартийна опозиция. Тя каза, че ще пази поста си на всяка цена. Проблемът с главния редактор на "Дума" бил само повод за конфронтация, каза червената лидерка.

"Разногласията са насочени към мене. Вътрешнопартийните проблеми няма да обсъждам по телевизията. Но трябва да се знаят две неща. Докато съм председател на БСП, коалиция с ГЕРБ няма да има", отсече Нинова.

Тя уточни, че заклинанието не е случайно, имало хора, които да го чуят ида разберат какво казва. Нинова няколко пъти повтори, че ще положи всички усилия да не се върне старият устав. "Няма да отстъпя от тази позиция и връщане назад няма да има", каза Нинова. Точно Старият нов устав е един от проблемите, за които вътрешнопартийната опозиция я атакува.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЩЕ СИ ОСТАНЕ САМО СЪС СЪНУВАНЕТО.НАРОДА ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ГИ НЕЩЕ.

17.11.2018 09:22:34

Анонимен

ЧЕРВЕНАТА КОКОШКА ВЛАСТ СЪНУВА.

17.11.2018 09:21:43

Анонимен

Нинова беше най доброто, което можеше да се случи с БСП. Станишев и Дъбов съсипаха партията и я докараха до една кошница самоназначаващисе деретати. Нинова изправи и позиционира партията, ако върне и Областните конференции номенклатурничищината ще изчезне .

17.11.2018 09:11:13

Анонимен

НЕКОЙ ДА ТИ Е ИСКАЛ ТОВА

17.11.2018 08:56:44

те не го канят в село,

а той отказва да отседне в поповата къща.

17.11.2018 07:43:39

Анонимен

Ама някой от ГЕРБ да ви е търсил ,няма и да стане !

17.11.2018 06:01:58

Анонимен

Само тясна и скрита.

16.11.2018 20:20:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.