• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Нинова: Предложенията на ГЕРБ за разследване на приватизацията са просто стъпка в опит да ни омаскарят

Нинова: Предложенията на ГЕРБ за разследване на приватизацията са просто стъпка в опит да ни омаскарят

/КРОСС/ „Нека да се опитаме да излезем от усещането за приватизация наше-ваше и да се опитаме да мислим с мислите на българите - 80 процента от тях смятат, че приватизацията е била разбойническа и че Прехода е отнел много. Затова трябва да го сложим целия на масата, да го ревизираме и който е направил разбойническа приватизация или престъпления, да понесе отговорност - наказателна, имуществена, всякаква. Това е голямото и това ние предлагаме - приватизация, концесии на злато, на вода, на подземни богатства, на обществени поръчки, на силови групировки, всичко на масата, промени в законодателството, които са необходими, за да има възмездие и справедливост". Това обяви в сутрешния блок на „Нова телевизия" „Здравей, България" лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с актуалната тема от последните седмици между нейната партия и ГЕРБ за разследването на приватизацията.

Според нея това, че в последните седмици разследването на приватизацията от страна на управляващите е било сведено само до разследването на сделката за „Техноимпекс" и нейното участие в нея, това е опит за омаскаряване на опозицията, а не за търсене на истината и за търсене на справедливост.

„Защото ако се търси истината трябва да си говорим за БТК, ЕРП-тата, за общински имоти продадени от кмета на София, който сега е премиер, за „Химко" и така нататък", добави Нинова.

Тя смята, че предложенията на ГЕРБ за разследване на приватизацията „просто са поредна стъпка към опозицията - първата беше да бъдат предлагани постове, за да мълчим, втората беше да се пробват да ни разбият отвътре, за да сме слаби и третата стъпка сега е да се опитат да ни омаскарят, за да отнемат моралното право да бъдем съдници за корупция днес. Това третото няма да им се получи", каза още лидерът на БСП.

Корнелия Нинова заяви, че не са верни твърденията на Антон Тодоров и ГЕРБ, че за сделката за „Техноимпекс" са платени само 10 процента от сумата в размер на 70 хиляди лева, а другите средства изобщо не са били платени.

„За колко е платено, с какви платежни средства, изплатено ли е цялото, има ли неизгодна сделка, има ли неизпълнение на сделката, за това са се произнесли компетентните в България органи, а не аз, не Антон Тодоров и не по студиата на телевизиите. И тези компетентни органи са Върховна касационна прокуратура, Софийска градска прокуратура и трети път Върховна касационна прокуратура, които казват - няма престъпления по член 220 и 282".

Корнелия Нинова обясни, че това означава, че няма сключена неизгодна сделка, няма неизпълнение на сделката - това са текстовете от Наказателния кодекс. Тя отново представи документи за четири проверки на сделката през годините, осъществени от различни институции. По думите ю те доказват, че не е извършила длъжностно престъпление и не е накърнила държавния интерес.

„Ако след всички проверки на компетентните органи по случая, ако някой иска все пак да заведе дело, нека заповяда, нямам притеснения, нямам зависимости, не съм откраднала и един лев, така че който иска да заповяда", каза още лидерът на БСП.

„Аз няма да се позова на изтекла давност по каквото и да е евентуално обвинение срещу мен, само че, нека и другите лидери на политически партии се откажат от давност за собствения си професионален живот", заяви още Корнелия Нинова.

„БСП е дала оценка на прехода и приватизацията с нарочен документ, приет на конгреса. ГЕРБ сега се сетиха, защото трябва да запушат устата на опозицията. Това няма да стане, няма да се поддадем на тази провокация", каза още тя и обърна внимание към визитата в Саудитска Арабия, при която в правителствената делегация бе включен и Симеон Сакскобургготски.

„Интересно ми е дали г-н Борисов и г-н Сакскобургготски, бидейки заедно в Саудитска Арабия, са си говорили за ревизията на приватизацията на БТК, например, която е направена по времето на НДСВ. Ако ще ревизираме прехода, бием „Техноимпекс". През това време хората, които са направили едни от най-големите приватизационни сделки в държавата, ги водим в Саудитска Арабия, за да ни осигурят влияние навън, срещу което ще им възстановим царските имоти противно на решенията на съда. Така се прави по борисовски политика", коментира Корнелия Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЩОТО ВИЕ НЕ ОМАСКАРЯВАТЕ ВЪОБЩЕ. О СВЕЩЕНА НАГЛОСТ.

06.12.2017 10:55:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.