• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Нинова: Борисов лъже, че е оттеглил Истанбулската конвенция

Нинова: Борисов лъже, че е оттеглил Истанбулската конвенция

/КРОСС/ Борисов лъже, че е оттеглил Истанбулската конвенция. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии на пресконференция днес след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Нинова уточни, че не знае какъв консенсус търси Бойко Борисов, след като такъв няма в коалицията и в собствената му партия.

„Ако очаква консенсус в БСП - няма да го получи", заяви Нинова. Тя поясни, че конвенцията е разпределена на комисии. „Ще повярваме в думите му, че ще я оттегли, ако утре на заседание на МС правителството реши да си оттегли внесената в парламента Истанбулска конвенция", допълни тя.

"Цветан Цветанов обвини Елена Йончева в престъпление", коментира още Нинова. Според нея всичко се правило заради разкритията на Йончева за най-големата корупционна сделка на правителството - тази с оградата по границата ни с Турция. Нинова обяви, че Елена Йончева получава пълната подкрепа на БСП.

"Искаме истината за оградата от Сотир Цацаров", каза още тя и попита защо не им се отговаря - прикрива ли се нещо". Нинова обясни, че се обръщат към Сотир Цацаров, тъй като на 6 декември 2017 г. е заявил в Правната комисия на парламента, че има три доклада на Агенцията за държавна и финансова инспекция, на ДАНС в резултат на сигнала на Елена Йончева. По думите й Цацаров е заявил, че в този доклад, че има завишение на проектната стойност на оградата и неосъществен на възложителите.

"Този доклад е изпратен в главна прокуратура. Ние от една седмица искаме от ДАНС резултат на доклада. Поискахме от гл. прокурор официално с писмо да ни информирa", каза Нинова. „Ще има ли образувано досъдебно производство по оградата, за какви пари става дума, за какви завишения на действителната стойност", попита Нинова и подчерта, че това са парите на българите.

Корнелия Нинова коментира случващото се в НЗОК и сектор здравеопазване.

„На г-н Плочев му се иска оставката за това, че зад гърба на министъра е поискал от НС актуализация на бюджета. Направил е нещо законно. Управляващите го обвиняват, защото се случва още през февруари. Ако за това му се иска оставката, то министър-председателят отдавна трябваше да подаде своята, защото през януари той изхарчи приблизително същата сума от 200 млн. лв., само че незаконно, еднолично. Извън Закона за бюджета, за да потушава бунтове и да си купи спокойствие", каза лидерът на БСП.

Според нея така излиза, че когато някой се придържа към закона, му искат оставката, а когато друг го прави, извън закона - може да прави каквото си поиска, визирайки министър-председателя. Нинова припомни, че през управлението си, ГЕРБ са сменили над 10 министри на здравеопазването, сами си сменят шефовете на НЗОК, фалират общински болници, както и ги приватизират.

„Истинското решение на проблемите е - искаме актуализацията на здравния бюджет и на държавния бюджет да влезе незабавно в парламента", категорична беше председателят на БСП.

Тя добави, че ако това не бъде направено, управляващите ще потвърдят за пореден път думите на президента Румен Радев, че парламентарната република е атрофирала и че в парламентарната република, решенията се взимат незаконно, от един човек.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За Жаблянов добре. А Плочев току-що го гледах в Още от деня и ми се стори напълно неадекватен. Не знаел кой му е началник, влязъл в парламента и питал първия познат (по случайност депутат от БСП) "къде тук се подават оставките". После се явява в тв студио с друг депутат от БСП (Славчо Велков) и не разбира, че това било политическо действие. Сигурно е много добър доктор, но бях смаяна от тези приказки.

20.02.2018 22:02:48

Анонимен

И рабфак-юристката какви ше ги дъвче? Нали беше обещала на шефовете, че конвенцията ще бъде приета с отворени обятия!

20.02.2018 21:44:31

Анонимен

редчувствам оттегляне на БСП от Партията на европейските социалисти и кандидатстване в Единна Русия.

20.02.2018 21:44:02

Анонимен

А аз искам БСП-то дружно да се запишат в духовата музика и да духат от 8 до 22 часа, като спазват и тихият час след обяда!

20.02.2018 21:43:44

Анонимен

Айде пак. Тия шушумиги що си мълчаха, когато се подписваше конвенцията? Защото изобщо не им пука. Сега ръчкат в ... Конвенцията, само за да трупат точки. ЛицемерКАТА НИНОВА

20.02.2018 21:42:50

Анонимен

Страни приели конвенцията Германия, Франция, Швейцария, Чехия, Сърбия, Румъния ... Страни отказали - Русия От България зависи къде ще се позиционира

20.02.2018 21:34:58

Анонимен

Бурна активност за имидж.

20.02.2018 21:34:38

Анонимен

Кои сте тия "нас не", бе, кой народ те е издигнал за говорител, че се вживяваш толкоз да държиш речи от името на народа?

20.02.2018 21:33:37

Анонимен

Иначе Жаблянов е прекрасен и прав, когато съгреши дори, а, Нинова?

20.02.2018 21:32:38

Анонимен

Курнела отчаяно драпа да привлече внимание към себе си и застаряващата й мафиотска организацийка, дори с цената на съчинени проблеми и раздухване на истерии в обществото. БСП, сър...!!

20.02.2018 21:32:14

Анонимен

Тия власт скоро няма да видят. БСП = кон с кепенци + магаре на мост.

20.02.2018 21:31:40

Анонимен

И ТОВА ГО КАЗВА КУРНЕЛА ЛЪЖАТА

20.02.2018 20:19:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.