• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Нинова към правителството в оставка: Къде похарчихте 2 млрд. лева?

Нинова към правителството в оставка: Къде похарчихте 2 млрд. лева?

/КРОСС/ Къде и за какво за три месеца изхарчихте 2 млрд. лева? Въпросът си Корнелия Нинова, председател на БСП Лява България, насочи към ГЕРБ и лично към премиера в оставка Бойко Борисов на извънредна пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.
„Потвърждава ли това думите, че оставате на власт на всяка цена, оставате до встъпването на г-н Радев и не беше назначено служебно правителство, просто за да похарчите едни пари? Да не кажа по остро - да крадете едни пари. Лидерът на БСП попита също дали народът е усетил тези пари. Нинова цитира стенограма на Министерски съвет от 3 август 2016, в която се казва, че през август месец в бюджета има 3,3 млрд. лв. излишък и премиерът Бойко Борисов е казал, че парите ще бъдат заделени като „буфер" в бюджета. „На 4 януари много помпозно и самохвално бе обявено на заседание на Министерски съвет, че България приключва финансовата година с 1,5 млрд. излишък", посочи тя.

Нинова разкритикува и приетата днес програмата за борба с битовата престъпност. „Това не е дългосрочна политика за справяне с нея, а предизборен трик", посочи партийният лидер. „7 млн. лв. за първите три месеца на годината е отпуснало правителството и г-н Борисов е заявил, че ако се върне на власт, ще осигури пари за цялата програма", каза Нинова и определи това като предизборен ход. Лидерът на БСП припомни, че програмата е била стартирана в мандата „Орешарски" и я оцени като добра. „Дойде правителството на Борисов и я спря", заяви Нинова.

„Готови сме с алтернативния национален план за развитието на България", каза още Корнелия Нинова.
„Не участваме в предизборни, задкулисни разговори с други партии за следизборна коалиция, а както направихме на президентските избори, обръщаме се към народа си", заяви Нинова. Тя посочи, че за да получат подкрепата от народа от другата седмица започват секторно обсъждане по всички политики с браншови организации, млади семейства, студенти. „Подновяваме изнесените заседания на ръководството на партията, тръгваме по страната отново с такава задача, разговор с хората по места, за политики, действия, за алтернатива за България", каза Нинова и обяви, че започват от вторник в Кюстендил.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Aлександър Йорданов

Аман от АНОНИМНИ пишещи боклуци.В зората на демокрацията имахме смелостта да пишем открито с имената си.А сега е пълно с бабички!

07.01.2017 21:52:06

Анонимен

Другарката Курнелия пак забрави, че трябваше да се платят двете реакторчета на Р. Овчаров и американските централи на на найния бивш покровител И. Костов. Като лъже не внимава, а се знае на лъцата краката са къси.

07.01.2017 14:03:54

Анонимен

Сега Дянков ще обеснява защо пицата бе постна, догодина Горанав - кой похарчи излишъците. Брюксел чака да види поне един осъден министър в България.

07.01.2017 11:54:46

Анонимен

Корнелия Нинова съобщи, че партията има Национален план за развитие на България Абсолтно. Излизаме от ЕС и НАТО. Каним руските танкове да подкрепят патриотичните сили начело с Партията. Въвеждаме изходните визи и гражданството. Заплатата става 20 долара на месец. Уверено градим фабрики и ТКЗС-та в условията на развито феодално общество.

06.01.2017 22:36:26

Анонимен

Корнелия Нинова съобщи, че партията има Национален план за развитие на България Абсолтно. Излизаме от ЕС и НАТО. Каним руските танкове да подкрепят патриотичните сили начело с Партията. Въвеждаме изходните визи и гражданството. Заплатата става 20 долара на месец. Уверено градим фабрики и ТКЗС-та в условията на развито феодално общество.

06.01.2017 22:36:26

Анонимен

Др. Корни, коя/и банка/и се готвите да фалирате през предстоящия мандат?

06.01.2017 22:21:56

Анонимен

Корни Истината е специалистка по популистките димки. Много ми е интересно, ако беше мин.предс. как щеше да реагира при жп-катастрофата, в сегашната зимна ситуация? Щяха да си стоят в кабинетите и да дават "мъдри" съвети по въпросите, към които имат нулева компетентност.

06.01.2017 22:21:08

Анонимен

Всички сте "Един дол дренки", Корнелия !!!

06.01.2017 17:12:20

Анонимен

Гласувайте глупаци за ГЕРБ,та да ви крадат още и още,та и внуците ви да има да връщат на тиквата заемите.

06.01.2017 17:07:54

Анонимен

Тая Курнелия, ще я запомня с две неща - неистовите й лъжи по всякакъв повод - то не беще скандала с Решетников, то не бяха парите за бежанците. Викат й слънцето грее и то препича в небосклона, но не, Курнелия врещи това е луната и тъмно е на вред.. Страхуваха хората с апокалипсиси, страхуват ги с що ли не и яко дърпат конците на шапкаря. Мълчи генералчето и единственото за което проговори било за тол таксите, щото Курнелия питала две седмици по рано, та качиха нивото пък генералчето не разбрало че процедурата стара и обжалвана ама плюят яко...

06.01.2017 16:28:34

Анонимен

Къде е този национален план на БСП. Стига приказки , дайте нещо да четем и да мислим върху него и тогава да решим. Приказки без конкретни планове няма да напълни кошницата ......

06.01.2017 15:12:25

aa

бабки слагайте розовите кюлотки-курнелия иде

06.01.2017 14:52:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.