• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Нинова: Думите на всички политици, че се грижим за хората, не бива да са голи декларации

Нинова: Думите на всички политици, че се грижим за хората, не бива да са голи декларации

/КРОСС/ "В следващите месеци ни предстоят много решения за бъдещето на Европа - Брекзит, бюджета за следващия програмен период- приоритетите и тяхното финансиране. Тревожи ни фактът, че говорим за разширяване, говорим за сближаване, но в проекта за бюджет се намаляват средствата точно за кохезионната политика с 5%. Това за нас е неприемливо. По този начин вместо да се сближава стандартът на живот в различните държави, ще се увеличат различията". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на срещата на левите лидери и министър-председатели от ЕС и Западните Балкани.

"Нашият социален стълб, който като политически семейство наложихме, не получава сериозно финансово отражение в бюджетната рамка за следващия период", допълни тя. Нинова посочи като положителен пример повечето средства за програма Еразъм, но подчерта, че това не е достатъчно. "Няма политики, заложени за преодоляване на бедността и неравенствата, които са големите проблеми на народите ни. Много от европейските държави вече изразиха несъгласие и с орязването на парите за селскостопанската политика.

"За съжаление, българското правителство приема всичко безрезервно за едно потупване по рамото, но аз ви призовавам- ние да се обединим, като партии от едно политическо семейство, като наши премиери и като един да защитим принципите на ЕС за равнопоставеност, за справедливост, за солидарност. Най-вече ми се иска думите на всички политици- че се грижим за хората, да не бъдат голи декларации, а да се напълнят със съдържание", каза още Нинова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А от кого зависи приемането на споменатия Закон за възрастните хора? От управляващите май!

18.05.2018 18:53:47

Анонимен

За каква грижа може да става реч след като с години се дъвче и не се приема Закон за въздрасните хора .

18.05.2018 16:23:05

Анонимен

Грижа та ще проличи тогава когато се преразгледа ЗИДЗМВР и КСО според които от 2016 год хиляди служители от сектор Сигурност законно но не морално източват бюджета Взимат пенсия и заплата без да се считат за такива защото не преустановяват правоотношенията с работодателя .Възпират кариерното развитие на младите служители .

18.05.2018 16:21:39

Анонимен

ЗА ТОВА Й ВИКАТ КУРНЕЛА ЛЪЖАТА.

17.05.2018 19:42:34

Анонимен

ЗАГЛАВИЕТО СЕ ОТНАСЯ НАЙ ВЕЧЕ ЗА НАГЛА КУРНЕЛА - ЛЪЖАТА

17.05.2018 19:42:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.