• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Депутатите прекъснаха заседанието си, решават дали парламентът да има позиция за "Скрипал"

Депутатите прекъснаха заседанието си, решават дали парламентът да има позиция за "Скрипал"

/КРОСС/ Председателят на народното събрание Цвета Караянчева обяви, че прекратява за 20 минути днешното заседание на депутатите.

През това време ще бъде свикан извънреден Председателски съвет. Това става по искане на лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя настоя Народното събрание да се опита да излезе с единна позиция по случая "Скрипал".

"Трябва да вземем отношение, решение, с което да не оставяме българското правителство само в този момент и всички институции да се обединим. Били сме разделени по много въпроси, разделени сме и сега. Но можем да излезем с единна позиция", коментира Нинова.

Нинова предложи всяка група да излъчи по двама души, които да конкретизират текста на декларацията. "Правили сме подобно нещо, когато беше кризата в Македония", подчерта Нинова. След кратка размяна на обвинения, искането й беше подкрепено и от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, въпреки че председателят на правната комисия Данаил Кирилов подчерта, че по правилник парламентарен контрол, какъвто течеше, не може да бъде прекъсван.

Нинова призова в евентуалната позиция на парламента да бъде записано, че България е "за мир, а не за война", че "всеки е невинен до доказване на противното" и че страната ни "няма да гони руски дипломати, докато вината на Москва не бъде доказана". Тя каза още, че няма по-изключителен момент, в който България като председател на Съвета на ЕС да поеме
ролята на мост между Европа и Русия.

"Австрия вече заяви желание да бъде посредник между ЕС и Русия. Може би в качеството си на бъдещ председател на Съвета на ЕС след нас. Австрия ще поеме лидерството на Европа след три месеца, но днес във вихъра на тази безпрецедентна криза лидер на ЕС е България и би трябвало като такъв ние да бъдем моста между Европа и Русия", каза тя.

Изказването на Нинова беше последвано от отговор на Цветанов:

"Не чухме да споменете за нещо, че Русия наруши международното право спрямо Крим. Какви бяха позициите на вашите народни представители след изборите в Русия? Имаше непристойно поведение от ваш депутат, с обидни квалификации към държави от ЕС и САЩ", каза той.

Цветанов обвини Нинова, че е насочила БСП към антиевропейска политика, като толерира нарушаването на международното право.

"Не трябва днес да правим грешки, заради които децата ни няма да могат да ни простят. Ние сме за позиция, която да съответства на евроатлантическата ориентация на страната ни. Солидарността е изключително важна", каза той по повод предложението на Нинова какво да включва декларацията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Борисов се съгласи както с отпадането на Истамбулската ковенция, така и с отказа да прогони руските дипломати ОТ СТРАХ, не от далновидност, страх за собствената си кожа. Цветанов не само не е никакъв политик, той е нескрита посредственост, отървал затвора защото е 100% вербован американски слуга. Крим се завърна по волята на руснаците, които живеят там, защото след преврата в Киев беше подготвен за поредната американска база, каквито има по целия свят. Путин спаси Русия в последния момент, което не могат да му простят. А тези стотици НПО-та у нас захранвани с чужди пари изпълняват само чужди интереси за зомбиране на населението. Цветанов трябва да бъде прогонен от България с камъни. Може да си вземе и Антон Тодоров, че и Соломончо за компания.

30.03.2018 17:55:40

Анонимен

соросоидите издишат бинарен газ

30.03.2018 11:27:07

Анонимен

БЕЗПОМОЩНИ ФИНТОВЕ НА ДРУГАРИТЕ И ДРУГАРКИТЕ ОТ БСП

30.03.2018 11:16:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.