• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Нинова: Дайте ни доверие и с повече депутати в парламента ще направим правителство

Нинова: Дайте ни доверие и с повече депутати в парламента ще направим правителство

/КРОСС/ Президентът да забърза процедурата по връчването на третия мандат и възможно най-скоро да изпълни процедурата за назначаване на служебен кабинет. За това призова лидерът на „БСП Лява България" Корнелия Нинова, след като върна втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамлите на 43-то НС.

„БСП лява България" получи мандат за съставяне на правителство и го върна. Потвърдихме отново позицията си, че 43-то Народно събрание е с изчерпани ресурси, че според нас то не може да състави трайно мнозинство, не може да гарантира стабилност и предлагаме по-бързо да се върви към предсрочни избори. Представихме на президента нашето мнение, ако може да забърза процедурата по връчването на третия мандат на следваща парламентарна партия и възможно най-скоро да изпълни конституционната процедура за назначаване на служебен кабинет. Смятаме, че това бавене в момента не гарантира стабилност, а обратното", заяви Нинова.
"Поставихме въпрос, че в последния месец, макар и в оставка, правителството възлага обществени поръчки за над 1,4 млрд. лв., прави назначения, политическите си кабинети ги урежда на административни служби, правят се предложения за изпращане на посланици - вземат се решения, които едно правителство в оставка не би трябвало да прави. Поставихме този въпрос пред Плевнелиев и служебният кабинет, който той ще назначи да спре тези действия", допълни тя.
Нинова заяви още, че с избора на еврокомисар и началник на отбраната не трябва да се бърза.

Нинова коментира, че ще съставят правителство, когато имат повече депутати в парламента. „Така правим правителство и изпълняваме това, което сме обещали", поясни тя. „БСП има това голямо предимство и авторитет да е последователна в това, което говори и прави", заяви Нинова. Тя припомни, че още в началото на това Народно събрание са заявили, че не биха участвали в правене на правителство с 38 депутати. „Как бихме казали на народа си и на хората, които гласуваха за БСП, че сме готови да управляваме", запита Нинова. „Като през февруари се обърнем към тях в една предизборна кампания с много ясна платформа и поискаме по-голямо доверие от това, което ни беше дадено в този парламент", поясни лидерът на БСП. „В момента не, отиваме на избори, представяме ви нашите ангажименти към вас. Дайте ни доверие, когато имаме възможност с повече депутати в парламента - правим правителство и изпълняваме това, което сме ви обещали", подчерта Нинова.

Новоизбраният президент Румен Радев е предпочел да не вземе участие в сегашното подреждане на служебен кабинет, каза още лидерът на БСП. Нинова подчерта, че БСП уважава решението на избраният за президент. „Ние сме на същото мнение - че той освен по Конституция, няма право в момента да се меси във вземането на тези решения, не би трябвало да участва и да носи отговорност за политически решения, които не са негови", подчерта Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На триполовия Мао все Кремъл му пречи! За отвъдокеанските гробокопачи на България обаче и дума не би обелил!!! Но, както видя цял свят, и там се обърна палачинката...

07.12.2016 20:30:23

Анонимен

Когато Нинова е в предизборна кампания – може да лъже, когато не е - може и да търси помирение, каза премиерът

07.12.2016 18:10:12

Анонимен

Како не ща да ти давам доверия,но ще запаля тамян и ще се кпъстя белким дявола да ви отнесе по далече от България, примерно в Русия.

07.12.2016 17:43:13

Анонимен

СМЯХ. ХА-ХА-ХА-ХА

07.12.2016 17:40:42

Мао

Тука анонимния казва че по добре Курни отколкото Б.Х. , приятел и двамата са просто двете страни на една и съща монета , кукловодите от Кремъл така са замислили схемата , Герб бяха създадени с единствената цел да унищожат дясното в България и след това който и да е на власт да им обслужва интересите . Не виждаш ли че този план си работи перфектно вече 15 г. . Колкото до другарката Курни тя ежедневно доказва , че не става и за чеп за зеле , жалка провинциална лелка , която си е помислила че е хванала бога за шлифера .

07.12.2016 14:28:09

Анонимен

20 години от Виденовата зима още я помним - не че ГЕРБ са по различни - наглоста на Бг политиците е огромна

07.12.2016 14:00:01

Анонимен

По-добре Нинова, отколкото мутрата-селтак ББ и некадърните му подлоги от гроб.

07.12.2016 12:34:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.