• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Нинова: Съмнявам се, че правителството ще се справи с основния проблем в МВР и МО

Нинова: Съмнявам се, че правителството ще се справи с основния проблем в МВР и МО

/КРОСС/ Не получих ясен отговор от Борисов дали ще изпълни решението на Народното събрание за инвестиционните проекти за модернизация на армията или ще го промени". Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, предава „Фокус".

Изказването ѝ бе във връзка с решение на Народното събрание за инвестиционните проекти за модернизация на армията. Според нея по отношение на модернизацията също са се чули различни мнения, но позицията на правителството е да предложи отлагане във времето на разсрочено плащане на проектите за модернизация.

„Тук съм изненадана от смяната на техните позиции, но те често си сменят позициите. Ако си спомняте в миналия парламент, те настояваха бързо, спешно и веднага, и сега да станат тези проекти. С мнозинство на ГЕРБ те бяха приети. Сега изведнъж те не стопират, но решават, че те трябва да се отложат във времето, коментира Нинова.

Тя поясни, че се е обърнала към премиера Бойко Борисов на КСНС по следния начин.

„Пътищата ви са два, г-н премиер, или внасяте предложение за промяна на това решение на НС, или го изпълнявате? Не получих ясен отговор", заяви Нинова.

Според нея те най-вероятно ще предложат промяна за разсрочване години наред за плащане на техниката.

Нинова изрази и други съмнения по адрес на работата на правителството.

„Съмнявам се, че правителството ще направи нещо по въпроса за недокомплекта в Министерството на вътрешните работи и Министерство на отбраната. Абсолютно всички министри и директори на служби бяха единодушни по една тема - недокомплекта на състава им, т.е. имат нужда от човешки ресурс и от увеличаване на заплатите на работещите в Министерство на отбраната и на МВР.

Въпреки обещанията да се увеличи състава на МВР с 1000 души на Министерство на отбраната с 6000, вътре на мой въпрос към Владислав Горанов, той ми отговори, че до края на годината не се предвижда никаква промяна в бюджета. Нито актуализация за заплати, нито актуализация за увеличаване на състава на двете министерства. Те тази година не могат да разчитат на това нещо", поясни Нинова.

По отношение на тригодишната прогнозна рамка, Нинова поясни, че финансовият министър ѝ е отговорил, че процентът за отбрана и МВР от БВП не се променя.

„Разбира се, ако БВП расте, ще растат и парите номинално, но това е бъдеще несигурно събитие", каза лидерът на БСП.

Според нея един от най-важните проблеми за хората в армията и МВР, остава нерешен.

„Да, приехме единодушно да се представи план във времето, кога и как ще се попълни състава на двете министерства и как ще се увеличат средствата на тези хора".

Лидерът на БСП обаче остана разочарована от факта, че на съвета темата е била основно сигурността и силовите структури.

"„Стратегията за национална сигурност, приета от 2011 г. трябва да бъде актуализирана, решихме днес. Тази актуализация трябва да бъде внесена в Министерски съвет в парламента. Там да я обсъдим и приемем. В тази стратегия за национална сигурност освен външните заплахи много детайлно са разработени и заплахите вътре в страната за сигурността, като контрабанда, влошаване на здравеопазване, неграмотност и влошаване в образователната система, битова престъпност и т.н.

За мое съжаление днес МС и различните министри не споменаха и дума по тези въпроси, нямаше и никакви коментари в докладите, които ни поднесоха по тези въпроси, което за мен е пропуск. Поставих тези въпроси вътре и получих уверението на президента Румен Радев, че на следващия КСНС ще разговаряме по тях", каза още Корнелия Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

НЕ МОГА ОЩЕ ДА РАЗБЕРА Радев ли дава кръв на КУрнелия или тя на него?

30.05.2017 22:40:40

Анонимен

И КУРНЕЛКА СЕ ИЗОСТРИ.ПАК Я НАЛАЗИ КРИТИКАТА И ВЪЛНИТЕ

30.05.2017 22:35:14

Анонимен

ЗНАЧИ НЕ ПИТАШ ТОВА ПРЕЗИДЕНТА И СИ РАЗОЧАРОВАНА ОТ ТОВА. КРИТИКУВАШ ДРУГИТЕ А НЕ ГЛАВНИЯ ЗА СВИКВАНЕТО НА СЪВЕТА.И ОЧАКВАШ ДА ТИ ВЯРВА НЕКОЙ.

30.05.2017 22:33:41

Анонимен

ХОДИ НА МИЗИЯ ПА СИ РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ

30.05.2017 22:29:47

Анонимен

па,немаш проблем да се съмняваш ,вампир такъв !

30.05.2017 15:53:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.