• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Социалният бюджет на БСП

Социалният бюджет на БСП

София /КРОСС/ Предлагаме да се завиши приходната част на БВП в Бюджет 2015. Това каза по време на пресконференция Корнелия Нинова от БСП.
Максималният осигурителен праг да се повиши на 3000 лв. Правителството предлага 2600 лв. По този начин помагаме да се повиши събираемостта в бюджета на НОИ, добави тя.
Социалистите се обявиха против повишаване на осигурителните вноски на тютюнопроизводителите.
Философията на бюджета на ГЕРБ е тежестта да падне върху най-бедните и най-слабите. Нашата философия е обратната. Ние залагаме социалния акцент, подчерта социалистката.
Тежестта в НОИ трябва да се разпределя справедливо - своята част от нея да поемат богатите.
От партията предлагат да се възстанови Програмата за развитие на селските райони.
Да се замрази стажа за възрастта и пенсиониране. В Европа гражданите средно се пенсионират три години по-малко към момента и получават пенсия 7 години повече, защото продължителността на живота е със 7 години по-дълга, каза още Нинова.
Ние ще подкрепим криминализирането на укриването на осигурителни вноски. Освен това много хора са в предпенсионна възраст и са останали без никакъв доход. Предлагаме те да получават с 0,4% по-ниска пенсия, което няма да повлияе на балансите на НОИ.
Предлагаме и вдигане на минималната работна заплата. Предлагаме детските надбавки да станат от 35 на 50 лева, каза още Нинова.
Лидерът на партията Михаил Миков заяви, че в условията на висока безработица работникът винаги е по-слабата страна затова не може да носи солидарна отговорност с работодателя. Работникът е слабата страна между отношенията капитал - труд. Това трябва да се има предвид, когато се мисли бюджетът за 2015 г, посочи Миков.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.